18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.513
EURO34.8582
ALTIN2480.7

Canlı doğumlarda “Çocuk yardımı” başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canlı doğumlarda “Çocuk yardımı” başladı
Abone ol
Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulamasına 15 Mayıs tarihi itibarı ile başlandığı bildirildi.
Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulamasına 15 Mayıs tarihi itibarı ile başlandığı bildirildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yeni doğan çocuklar için yapılan yardımlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, çocuk yardımının başladığını belirterek, başvuruların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurtdışında Konsolosluklar aracılığıyla yapılacağını söyledi.

İl Müdürü Neşeli yaptığı açıklamada, “Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulaması 15 Mayıs 2015 Cuma günü itibariyle başladı. Bu doğum yardımı herhangi bir gelir kriterine bağlı olmaksızın başvuran herkese ödenecektir.

Bu kapsamda Türk Vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300, ikinci çocuğu için 400, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacak.

Konu hakkında İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlar olarak İlimizde alt yapı çalışmaları ve eğitimleri tamamlayarak hizmet verilmeye başlanmıştır. İlimiz geneli başvurular, Sosyal Hizmet Merkezine Raufbey Mahallesi. Atatürk Caddesi. No:418 (Mithatpaşa İlköğretim Okulu Karşısı) Merkez / Osmaniye  adresine yapılacaktır.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personel doğum yardım başvurularını kendi kurum ve kuruluşlarına yapacaklardır.

Ancak, Kamu Kurum ve Kuruluşlar almış oldukları başvuruları İl Müdürlüğümüze göndermek koşuluyla ödeme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Ayrıca e-devlet sistemi üzerinden başvuru alınmasına yönelik iş ve işlemler tamamlandığında bireyler başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecektir.

Doğum yardımı ''annenin sağ'' ve ''Türk Vatandaşı'' olması durumunda anneye yapılacak. Bu yardım Bakanlıkça belirlenen zorunlu hallerde babaya ödenebilecek. İlk doğum yardımı ödemelerinin, haziran ayında yapılmasını bekliyoruz.

Ödemede ''Kimlik Paylaşım Sisteminde'' yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacaktır.
Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenecek ve hiçbir şekilde haczedilemeyecektir.

Bir defa verilecek olan doğum yardımı parası, Ziraat Bankası ve PTT şubelerinden kişinin T.C. kimlik numarasını belirtmesiyle alınabilecektir.

Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilecek.  Ancak ödemeye esas çocuk sırasının tespitinde, 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sıralamaya dâhil edilecektir.

Annenin, üçüncü çocuğa 600, ikinci çocuğa 400, birinci çocuğa 300 lira verilirken 15 Mayıstan itibaren doğan çocuk, ilk çocuk kabul edilmeyeceğini belirterek yeni uygulamanın Ülkemize ve Milletimize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar