18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5406
EURO34.7753
ALTIN2488.8

“Çanakkale ruhu ve Gençlik” Konulu Yarışma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çanakkale ruhu ve Gençlik” Konulu Yarışma
Abone ol
Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun, “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu kompozisyon Yarışması düzenlediklerini belirtti.
Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun, “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu kompozisyon Yarışması düzenlediklerini belirtti.

Ödül töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Mart ayı içinde yapılacağı bildirildi.

Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği Federasyonu İş Birliğinde, “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” Konulu Lise ve Yaygın Eğitim Kurumları Öğrencileri Arasında yapılacak Kompozisyon Yarışmasına Osmaniye'den katılacak öğrencilerin 13 Şubat 2015 tarihine kadar eserlerini okul idarelerine teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun, “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” kompozisyon yarışması ile olarak; “Çanakkale Savaşı, dünya tarihinin kaydettiği en önemli olaylardan biridir.

Gerek sonuçları ve gerekse etkileri bakımından hem Türkiye’de hem de dünyanın pek çok ülkesinde hâlâ anılıp hakkında araştırmalar yapılmakta, makaleler ve kitaplar yazılmaktadır. Çanakkale Savaşı I. Dünya Savaşı’nın gidişatını değiştirmiş, savaşın uzamasına neden olmuş, Türkiye’nin kurtuluşuna giden kaderi, büyük ölçüde bu savaşla çizilmiştir. Düzenlenmekte olan kompozisyon yarışması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yakın tarihimizdeki en büyük kahramanlık ve fedakârlık destanı olan Çanakkale Zaferimizin 100. Yılında, tarih bilincinin gelişmesi ve Vatan sevgisi tazelenecektir.

Hakikat bayrağını yere düşürmemek için gerçekleştirilen bir var oluş destanı olan Çanakkale Savaşı’ndaki diriliş ruhunu gençliğe taşımak ve şehitlerimizi yâd etmek amacıyla “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu kompozisyon yarışması düzenlemektir. “Çanakkale Ruhu ve Gençlik” konulu kompozisyon yarışmasına 2014-2015 eğitim - öğretim yılında Türkiye’deki resmî-özel liselerde öğrenim gören öğrenciler ile yaygın eğitim kurumlarındaki öğrenciler katılacaktır. İlimizde de bu yarışmaya katılacak öğrenci kardeşlerimizin eserlerini 13 Şubat 2015 tarihine kadar okullarının idaresine teslim etmesi gerekmektedir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar