19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2

Çadırkent, Konteynır kente dönüştürülecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çadırkent, Konteynır kente dönüştürülecek
Abone ol
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye ziyareti sırasında Cevdetiye beldesinde Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Çadırkent’te incelemelerde bulundu.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye ziyareti sırasında Cevdetiye beldesinde ın bulunduğu Çadırkent’te incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Cevdetiye beldesindeki konaklama merkezini ziyaretine; Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Muammer Balcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Konaklama Merkezinde barınan Suriyeliler tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a çocuklar tarafından çiçek verildi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ziyaretinin devamında Osmaniye Konaklama Merkezi hakkında Vali Kerem Al'dan bilgi aldı.

Vali Kerem Al, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a tüm Osmaniye halkı adına "ilimize hoş geldiniz" diyerek, kendisini Osmaniye'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Brifing sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Veysi Kaynak, yaklaşık 9041 kişinin yaşadığı kampta barınanların büyük çoğunluğunun Bayırbucak Türkmenleri olduğunu ifade ederek,  "Şu an kampta eğitim çağındaki çocuklarımızın yüzde 90'ını ortaöğretim seviyesine kadar eğitiyoruz. Kamptaki 4 yıllık süreçte 1041 doğum, 167 ölüm gerçekleşmiş. Yine burada 240 özel himayeye muhtaç çocuğumuz var" diye konuştu.

ÇADIRKENT KONTEYNER KENTE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
 
Geçici barınma merkezi bulunan Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi illerin iklim şartları nedeniyle çadır kentlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bu kamp alanında 2016 yılı içinde 3 Bin 352 adet iki katlı konteyner yapmayı planladık. Bu çadır kenti konteynır kente dönüştüreceğiz. Ayrıca barınma merkezimize 4 tane 16 derslikli okul yapacağız, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market kuracağız. Türkiye'de bir ilk olarak engelli kardeşlerimiz için Osmaniye'de bu barınma merkezinde 168 adet özel dizayn edilmiş konteynır yapacağız. Bu kampta tahmini 16 ila 17 bin arası insanın kalabilmesini planlıyoruz "dedi.

Her bir konteynırda çamaşır makinesi olacağını da belirten Veysi Kaynak, ayrıca güneş panellerinin de yer alacağı konteynırlarda sürekli sıcak su bulunacağını kaydetti. Meslek edindirme kurslarının da artarak devam edeceğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriyelilerin bu kurslar sayesinde edindikleri mesleklerin bundan sonraki hayatlarında onlara fayda sağlamasını arzu ettiklerini söyledi.

AFAD KARTLARI LİMİTİ 85 LİRADAN 100 LİRAYA ÇIKARILIYOR

Sözlerinin devamında, 85 lira yüklenen AFAD kartlarının limitinin 100 Liraya çıkarılacağını da belirten Veysi Kaynak, "Barınma merkezlerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak aylık 85 lira yüklediğimiz AFAD kartlarıyla muhacir kardeşlerimizin istediği gıdayı temin etmesini sağlıyoruz. Osmaniye Cebelibereket'tir, buranın bereketinden istifade ederek 85 lirayı 100 liraya çıkarıyoruz" dedi.
 
AFAD ve Kızılay'ın yurt dışına yaptığı yardım hizmetlerinin hız kesmeden sürdürüldüğünü de ifade eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, şunları kaydetti, "Gazze'ye Kurban Bayramı öncesi bir yardım gemisi ulaştırmayı planlıyoruz. Daha önce giden yardım gemisiyle gönderdiğimiz gıda malzemeleri, ilaçlar Gazze'deki 1 milyon 600 Bin insanımıza uzunca süre yetecek durumdadır. Ama Eylül'de Gazze'de eğitim-öğretim başlıyor. İstiyoruz ki oradaki çocuklarımızın da eğitim materyallerini gönderelim. Ayrıca gemimizde ilaç ve Gazze'nin yeniden imarı ve yakın gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilmesi için gerekli organizasyonu bu gemiden başlayarak organize edelim istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın yıllar önce ifade ettiği "Nerede bir mazlum, mağdur varsa Türkiye orada olmalıdır" düsturuyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

Ziyaretinin ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye Valiliğini ziyaret etmek üzere, Osmaniye Konaklama Merkezinden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar