24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5839
EURO34.8473
ALTIN2430.1

Çadır Kentteki Yatalak Hastalar Ziyaret Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çadır Kentteki Yatalak Hastalar Ziyaret Edildi
Abone ol
OSMANİYE’nin Cevdetiye Beldesi’ndeki Suriyeli Türkmen ailelerin konakladığı çadır kentteki yatalak hastalar ziyaret edildi.
OSMANİYE’nin Cevdetiye Beldesi’ndeki Suriyeli Türkmen ailelerin konakladığı çadır kentteki yatalak hastalar ziyaret edildi.


Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Genel Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, EVSAD Osmaniye İl Temsilcisi Ali Rıza Işık, EVSAD Koordinatörü Orhan Karagöz ile Uluslararası Sağlık Bakım Çalışanları Derneği Başkanı Cebrail Toprak, Çadır kentteki sağlık tesislerini gezdiler.


Okul ve Sosyal alanları da dolaşarak yetkililerden bilgi alan EVSAD Genel Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç, “Hizmetlerimizi uygularken ayrım yapmıyoruz” diye konuştu.


SOSYAL İMKANLAR ÜST DÜZEYDE
Yaşlı yatalak hastaları kaldıkları çadırlarda ziyaret eden ve hizmetler hakkında bilgi veren Koç “Gezip gördüğümüzde gerçekten burada devletimiz çok iyi bir şekilde misafirperverliğini göstermiş ve buradaki vatandaşları mutlu etmek, barındırmaları ve sosyal imkanlar konusunda çok mükemmele yakın bir kamp oluşturmuş. Sağlık tesisimizi gezme imkanımız oldu ve burada hem acil sağlık, koruyucu sağlık, hem de tedavi edici sağlık hizmetleri verildiğini ve oradaki çalışanlarında çok mutlu bir şekilde çalıştıklarını gördük. Buda bizleri ayrıca mutlu etti. Çadırda yaşayan kardeşlerimizin çadır imkanları belki de istenilen düzeyde değil ama kampın sosyal imkanı ve sağlanan destekler üst düzeyde.” Dedi.


ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR
Çadır kentte kalan 25 tane yatağa bağımlı hastanın olduğunu ve temsilcilikleri aracılığıyla ciddi manada hizmet ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Koç, “Aynı zamanda sağlık bakanlığının vermiş olduğu sağlık hizmetlerinden faydalanıyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı buradaki bakım desteği olan bireylere bakım aylığı veriyor ve yine sosyal hayata katılımları noktasında öğrendiğimiz kadarıyla iş imkanı olanlar çalışıyor. Burada okul açılmış hem Suriye’den gelen Türkmen kardeşlerimiz ders veriyor hem de bizim Milli Eğitim Bakanlığındaki öğretmenler ders anlatıyor. Güzel bir ortam olduğunu gördük. Netice itibariyle çadırda yaşamak zor ama bu zoru hep beraber biraz daha yaşanabilir hale getirme noktasında el birliği ile bir çalışma olduğunu gördük. Hem mutluyuz hem de buruk bir heyecan ve sevinç içerisindeyiz. Bir taraftan bizim misafirperverliğimizi gösteriyor olmak bizi sevindiriyor ama yaşam şartlarının böyle olduğunu görünce insan yine de hüzünleniyor. Vatanından normal yaşamlarından koparılmış insanları burada en iyi şekilde barınmalarını sağlayan bütün çalışanları tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.


SORUMLULUK ALMAK İSTİYORUZ
EVSAD olarak Osmaniye’de gönüllülük projesini başlatmak istediklerini kaydeden Orhan Koç şöyle devam etti: “Yani Devletin verdiği imkanların yanı sıra vatandaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın gönüllü olanların beraber bu evlere gidip sohbetinden diğer ihtiyaçlarına kadar o noktada da bizim şefkat elimizin yansıtılması noktasında Sivil toplum kuruluşu olarak bir sorumluluk almak istiyoruz. İnşallah yakın zamanda buda hayata geçirilecek. Buradaki kardeşlerimizi kendimizden bir parça olarak görüyoruz ve bu hizmetleri de aynı şekilde faydalanmaları noktasında ne gerekiyorsa yapmayı vaat ediyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar