25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3

Çadır kentteki Türkmenler, Rus saldırılarını protesto etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çadır kentteki Türkmenler, Rus saldırılarını protesto etti
Abone ol
Osmaniye Konaklama Tesislerinde kalan ve tamamı Bayırbucak Türkmenlerinden oluşan sığınmacılar, Rus Savaş uçakları tarafından Türkmendağı'na yapılan hava saldırılarını protesto etti.
Osmaniye Konaklama Tesislerinde kalan ve tamamı Bayırbucak Türkmenlerinden oluşan sığınmacılar, Rus Savaş uçakları tarafından Türkmendağı'na yapılan hava saldırılarını protesto etti.

Çadır Kenttin girişinde toplanan ve çoğunluğunu genç ve öğrencilerden oluşan kadın erkek binden fazla kişi Türk ve Türkmen Bayrağı ve pankartlarla Cevdetiye Osmaniye yoluna çıkarak sloganlar atarak yürüyüşe geçti. 

'Rusya Türkmen dağından çekil', Kahrolsun Rusya' ve 'Katil Rusya' sloganları atarak ilerleyen öfkeli gurup  bir süre yolu trafiğe kapattıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Kamp Okulu Müdürü Ahmet Güllü, "O dağ namus, o dağ şeref, o dağ ikinci Çanakkale ve biz o dağdan Türkmen Dağından yeniden bir Sakarya olup ayağa kalkacağız inşallah. Bugün, buradan feryadımızı haykırıyoruz, bugün yetim kalan binlerin, kimsesiz kalan dulların, Şahadete eren yiğitlerin feryadını haykırıyoruz. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, nasırlaşmış kalplere Bayır Bucağın feryadını haykırıyoruz. Çileyi haykırıyoruz, sahipsiz kalmış pınarların sesinden. Sana geldik tanrı misafiri; ecdat yadigarı, sana geldik. Kimimiz yok, kimsemiz yok; bir Yüce yaradan ve sen "Gardaş" dedik, yoldaş dedik sana geldik.

Bin yıldır nöbette zayıf düştük bugün, yedi düvel üstümüze gelir, can ver, el ver, gül yüzümüze gardaş; biz gülmeyi unuttuk... Bayır bizim bucak bizim. Biz barış isterken savaş geldi. Biz vatan isterken, gurbet geldi. Biz yurt derken işgal geldi. Rus geldi, Fars geldi, Çin geldi, Hizbullah geldi, Şia geldi, Esad geldi ne kadar kana susamış kansız varsa hep geldi. Bayır Bucak yanıyor, Bayır Bucak ağlıyor, Bayır Bucak yok oluyor. Dünyanın gözü önünde insanlar katlediliyor. Gökten ölüm yağıyor, yerden kan fışkırıyor ve ne hazindir ki medeni dünya sadece izliyor, izliyor, izliyor... Bu zor günlerimizde T.C Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'dan tutunda, T.C Başbakan, sayın Ahmet Davutoğlu'na yüreği bizim için atan, sınıra dayanan yardım kuruluşlarına, derneklere, Türkiye'nin her köşesinden Türkmen'in çığlığına ses veren tüm Türk halkına teşekkürü borç biliriz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatlarını kaybeden Türkmenler için dua edildi. Gurup olaysız bir şekilde yaya olarak çadır kente geri döndü.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar