28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Çadır Kentte 'Kutlu doğum' etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çadır Kentte 'Kutlu doğum' etkinliği
Abone ol
OSMANİYE Konaklama Merkezinde barınan Suriyeli misafirler, Kutlu doğum etkinliği düzenledi.
OSMANİYE Konaklama Merkezinde barınan Suriyeli misafirler, Kutlu doğum etkinliği düzenledi.


Osmaniye Konaklama Merkezi kültür ve spor etkinlikleri ortak alanında düzenlenen programa, Vali Dr. Mehmet Oduncu, Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri ile Cevdetiye Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli misafirler katıldı.


Ahmet Boyraz'ın ney dinletisiyle başlayan program, Hacı Mehmet Atalay tarafından "Gülü İncitme Gönül" isimli şiirin okunmasıyla devam etti. Ramazan Şıreki'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, açılış konuşması İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel tarafından yapıldı.


Müdür Osman Şengel, "Biz de bu yıl Osmaniye Konaklama Tesislerinde aynı dini, aynı dili ve aynı kültürü paylaştığımız Suriyeli Türkmen kardeşlerimiz için farkındalık oluşturmak, kültürlerimizi paylaşmak, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak, acı ve ıstıraplarını azaltmak, moral ve motivasyonlarını artırmak adına, bu programı düzenledik" diye konuştu.


Programın devamında konuşan İl Müftüsü Ramazan Çortul ise, "Burada Hz. Peygamberin sevgisiyle bir araya geldik. İnsanların dilleri, renkleri, coğrafyaları başka olsa da onların gönlündeki iman, Allah aşkı, peygamber sevgisi onları tek bir vücut haline getirir. İnşallah, bundan sonra, Hz. Muhammed Mustafa'nın aşkıyla barış oluşsun, kardeşlik oluşsun" dedi.


Kutlu Doğum Haftası etkinliği Grup Tebessüm'ün salâvat ve ilahileri, öğrencilerin hadisleri anlatan skeçleri ile devam etti. Reyyan Sabuni'nin okuduğu "Kime Emanet" adlı şiirin ardından, Peygamber Sevdalıları isimli grup Arapça ilahiler okudu. Programın devamında Yahya Fuz tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Grup Tebessüm tarafından semazen gösterisi sergilendi.


Ensem Çardak ve Nihal Musullu'nun okuduğu 40 Hadis'in ardından Halit Kelahmet "Ey Nebi" isimli şiiri seslendirdi. Program Suriyeli misafirler Velid Fuz'un okuduğu Kur'an-ı Kerim ve Abdulgani'nin duasıyla son buldu.


Programın sonunda konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, programı hazırlayan ve emeği olanları tebrik ederek, "Muvaffakiyetlerinin devamlı olmasını diliyorum" dedi. Programı hazırlayan Suriyeli öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar