28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

Büro Memur-Sen; “Alın terimizin karşılığını istiyoruz!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büro Memur-Sen; “Alın terimizin karşılığını istiyoruz!”
Abone ol
Büro Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ebubekir Yılmaz, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Sosyal Güvenlik Çalışanları ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.
Büro Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ebubekir Yılmaz, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Sosyal Güvenlik Çalışanları ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Yılmaz açıklamasında; “Bilindiği gibi bu yıl 11-16 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz, Sosyal Güvenlik Haftası’nı ellerinden alınan mali ve özlük hakları nedeniyle maalesef kutlayamamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizde yaşayan 77 milyon vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir kurumdur. İnsanlarımızı beşikten mezara kadar ilgilendiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nda emekli aylığından yetim aylığı bağlamaya, Bağ-Kur işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar çok sayıda hizmet, yurtdışındakiler dahil tüm vatandaşlarımıza verilmektedir. Hizmetin etkin ve eksiksiz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılması şüphesiz kurumda görev yapan yaklaşık 28 bin memur arkadaşımız tarafından sağlanmaktadır.

Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın bel kemiği kırılmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu personeli aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan, mesai mevhumu gözetmeden çalışmaktadır. Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Kendinden, ailesinden fedakarlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan personele yaptıkları fazla mesaiye karşılık ücretlerinin ödenmemesi tam anlamıyla adaletsizliktir, haksızlıktır. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir.
Konfederasyonumuz Memur-Sen’in geçtiğimiz ay yapılan olağan genel kurulunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Fazla çalışma konusunda herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde gereken adımlar atılacak. Ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak’ dedi. Bizler, fazla mesai ücretleri konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söylediklerinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini istiyoruz.  Bizler kimseden haksız bir kazanç istemiyoruz. Bizler, fazla mesai yapan memur kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını istiyoruz.

Ne hikmetse kurumda asıl işi yapan personele mahkeme kararlarına rağmen ikramiyeler ödenmezken, daire başkanları ve müfettişlere ikramiyeler ödenmektedir. Bu ayrımcılık sona erdirilmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı ve kazanılan yargı kararları doğrultusunda ikramiyeler en kısa sürede ödenmelidir.

Büro Memur-Sen Osmaniye Şubesi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki ve diğer tüm kamu kurumlarındaki haksızlıklara, adaletsizliklere yeter artık diyoruz. Bizler tüm kurumlardaki memur kardeşlerimizin insanca yaşamasını evine gülen yüzle gitmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası, önce kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz mutlu edilerek değer kazanacaktır.

Bunun için: Kurumdaki kardeşlerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin verilmesini istiyoruz. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek, uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. Kurum personelinin uzmanlaştırılmasını, taşrada taşra uzmanı kadronsun açılmasını istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Haklı taleplerimiz en kısa sürede dikkate alınmalıdır. Sosyal Güvenlik çalışanlarımızın mağduriyetlerine son verilmelidir. Aksi takdirde çalışanı mutlu olmayan bir kurumun kutlamalarından, verdiği hizmetlerden ülkemize ve vatandaşlarımıza hayır gelmeyecektir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar