24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5415
EURO34.8107
ALTIN2426.1

Bu akşam Berat Kandili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu akşam Berat Kandili
Abone ol
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, 01 Haziran Pazartesi gününü 02 Haziran Salı gününe bağlayan gece, nice hikmetlerle dolu Berat Kandili'nin idrak edileceğini söyledi.
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, 01 Haziran Pazartesi gününü 02 Haziran Salı gününe bağlayan gece, nice hikmetlerle dolu Berat Kandili'nin idrak edileceğini söyledi.

Müftü Çortul, "Mübarek üç ayların sonuncusu, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife adım adım yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz. Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine mübarek bir geceye bir kez daha eriştirip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamdü sena etsek, ne kadar şükretsek azdır." dedi.



Yazılı bir açıklamada bulunan Müftü Çortul, "Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür. Berat Kandili, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir. Nefis ve şeytanın hile ve tuzaklarına karşı her zaman yüksek bir teyakkuzda olma bilincini diri tutar. Bu kandil, beratımızı almamızın ancak, hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i anlamakla, yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlâkî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını öğretir" dedi.

ENVAR'UL HAMİT CAMİİNDE KANDİL PROGRAMI
Envar'ul Hamit Camiinde özel kandil programı düzenleneceğini de belirten Müftü Çortul, şöyle dedi: "Bu mübarek gecede hayrın, bereketin yağmur gibi yağmasına rağmen bu ilahi rahmetten nasibini alamayacak olanlar da vardır. Bunlar bir hadisi şerifte “ Allah’a şirk koşanlar, içinde sönmez bir kin ve düşmanlık besleyenler, sıla-i rahmi terk edenler, gururlu ve kibirli insanlar, Ana – Babaya asi olanlar ile devamlı içki içenler” olarak zikredilir. Bu kutlu gecede Rabbimizden beratımızı dileyelim. Dünyanın kirinden, pasından çıkıp Allah’ın affına sığınalım. Af ve mağfiretimize vesile olacak böyle bir geceyi gafletten uzak uyanık bir kalple idrak edelim. Tüm Osmaniyelilerin mübarek Berat kandilini tebrik eder,  Envarül Hamit Camiinde Müftülüğümüzün düzenlediği özel kandil programına iştiraklerini diler, kandilin Osmaniye’mize, tüm milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ederim."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar