24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5851
EURO34.9295
ALTIN2430.7

Bonzai karşısında hep birlikte mücadele edilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bonzai karşısında hep birlikte mücadele edilmeli
Abone ol
ANİYE Umut Yıldızları Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Tıraş, TUİK verilerine göre uyuşturucu madde Bonzai'nin kullanım yaşının 11'in altına kadar inmesinin bir anne ve eğitimci olarak kendilerini dehşete düşürdüğünü belirtti.
OSMANİYE Umut Yıldızları Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Tıraş, TUİK verilerine göre uyuşturucu madde Bonzai'nin kullanım yaşının 11'in altına kadar inmesinin bir anne ve eğitimci olarak kendilerini dehşete düşürdüğünü belirtti.


Başkan Tıraş, “Bonzai ile mücadele olmazsa olmazımız olmalıdır.


Sadece ailenin ya da devletin mücadelesiyle olmaz. Bu illetle toplumun her kesimi ile birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.


Osmaniye'de özellikle gençler olmak üzere her yaş grubunda erkek ve bayanlara yönelik eğitim çalışmaları ve ailelere yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirten Semiha Tıraş, "Son bir ayda 8 gencimizi kurban verdiğimiz bonzai ile birlikte mücadele vermeliyiz.


Ülkemizin ve ailelerimizin en büyük sorunlarından biri olmaya başlayan, özellikle de gençlerimizin akıl ve beden sağlığı, dünya ve ahiret saadetini perişan eden uyuşturucu maddelerinin kullanımı ve satışının verdiği zararlar ve yapmış olduğu tahribatlara karşı birlikte mücadele vermeyi kendimize görev kabul etmeliyiz" dedi.


Madde kullanımının toplumsal, ailevi ve bireysel değerleri yerle bir ettiğini söyleyen Tıraş, “Son günlerde maalesef Bonzai denen madde kullanımı arttı. TUİK verilerine göre uyuşturucu madde Bonzai'nin kullanım yaşı 11'in altına düşmesi bir anne ve eğitimci olarak bizleri dehşete düşürmüştür. Bu maddenin kullanımıyla gelen ölümler toplumumuzu derinden yaralamaktadır. Bonzai ile mücadele olmazsa olmazımız olmalıdır. Sadece ailenin ya da devletin mücadelesiyle olmaz. Bu illetle toplumun her kesimi ile birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.


Çocuklar ve gençlerin ailesinden bulamadığı ilgiyi şefkati ve sevginin yerini doldurmak için başka arayışlara yöneldiğine dikkat çeken Tıraş, “Toplumun tüm birimleri ile birlikte el ele verip dur demeli ve bu maddeler ile tanışmamış gençlerimizi bu illetten uzak tutmanın yollarını bulmalıyız. 


Gençlerin enerjilerini harcamaları için spor alanları yapılmalı. Belediyenin yaptığı yaz spor okulları bunun için çok önemlidir. Başkanımızdan başarılı olan spor okullarını devam etmesini bekliyoruz. Bu illetin şehrimizden can almaması için STK’ları ve ilin yöneticileri birlikte neler yapabiliriz diye ortak akıl toplantıları yapmalıyız." şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar