28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Bölgemizde “Lojistik Köy” kurulması çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bölgemizde “Lojistik Köy” kurulması çalışmaları
Abone ol
Almanya Schwaben (Güney Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Osmaniye’yi ziyaret ederek, kurulması planlanan “Lojistik Köy” çalışmaları için incelemelerde bulundu.

Almanya Schwaben  (Güney Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Osmaniye’yi ziyaret ederek, kurulması planlanan “Lojistik Köy” çalışmaları için incelemelerde bulundu.

 

Almanya Güney Bölgesi  ve Sanayi Ticaret Odası “Lojistik Kümesi” Başkanı Dr. Robert Schönberger, Luible Transport ve lojistik firmasının sahibi ve Genel Müdürü Richard Hawlitschek, “Allgau –Orient- Ralli” Barış Rallisi Başkan yardımcısı Nadir Serin, TOBB Lojistik Daire Başkanı Selçuk Yılmaz, Almanca-Türkçe tercüman Gülten Ertürk ile birlikte Osmaniye’yi ziyaret etti.


Heyet önce, Yumurtalık Serbest Bölgesi, İskenderun Limanı, Payas M. Ali Paşa Kervansaray’ı’nın ardından Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edilip incelemelerin ardından Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’na geldi.


OTSO ziyareti sırasında, Oda Başkanı Murat Teke, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Misafirlerimiz bugün Osmaniye’de kurulması planlanan lojistik köy için buradalar. Karşılıklı işbirliği ve bilgi alış verişindi  bulunacağız. Heyetin arasında bulunan Nadir Serin bey, aynı zamanda önümüzdeki ay yapılacak olan klasik otomobil rallisinin koordinatörüdür.16 Mayıs tarihinde  20 ülkeden 270 klasik otomobil ve 70 profesyonel fotoğrafçı buraya gelecek, bir gün konaklayacaklar, onlara çevremizi  tanıtacağız. Amacımız bölgemize nasıl faydalı olabiliriz, yaptığımız faaliyetlerde kültürel ve ekonomik yönden neler yapabiliriz.”dedi.


OTSO Başkanı Murat Teke, bölgemizde lojistik köy kurulmasının önemine değinerek; “Lojistik köyün kurulmasıyla, uluslar arası firmaların deniz yolu ile bölgeye gelen ürünlerinin kentteki depolarda muhafaza edilecek ve nakliyatı sağlanacaktır. Lojistik merkezlerde dünyada nasıl yapılmışsı Osmaniye’de de bunun altyapısını oluşturmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunduk. Ankara’da bir lojistik merkez var, Samsun’da ise bunun temelleri atılıyor. Almanya, İtalya ve kısmen de İspanya’da lojistik merkezleri görebiliyoruz.  Biz de bu konuda bir program yapmayı planlıyoruz. İnşallah bu girişimlerin neticelerini alırız. Bunu gerçekleştirirken de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve TOBB’unda desteğini almak istiyoruz. Bunun için arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar.”şeklinde konuştu.


Almanya Güney bölgesi Ticaret Odası “Lojistik Kümesi” Başkanı Dr. Robert Schönberger ise, OTSO’nun davetinden dolayı teşekkürlerini belirterek, lojistik merkez kurulması yönünde Osmaniye’de gelişme gördüğünü söyledi.


Schönberger; “Oda temsilcileriyle Yumurtalık Serbest Bölgesi, İskenderun limanı ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler yaptık. Umarım en kısa sürede bu girişimlerimizin güzel sonuçlar verir.”dedi.


OTSO’dan ayrılan heyet daha sonra Valilik makamına ziyaret gerçekleştirdi. Polisevi’ndeki akşam yemeği sırasında, başta Osmaniye il tanıtımı olmak üzere gerçekleştirilecek projelerle ilgili sunumlar yapıldı.


Alman heyeti ziyaretlerinin ikinci gününde Osmaniye’deki tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Öğle yemeğini Karatepe, Arslantaş Müzesi ziyareti sırasında yiyen heyet daha sonra Osmaniye’den ayrıldılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar