20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bitki sağlığı arazi çalışmaları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitki sağlığı arazi çalışmaları sürüyor
Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün bitki sağlığı arazi çalışmaları, Sarpınağzı ile Köyyeri köyleri hattında devam etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün bitki sağlığı arazi çalışmaları, Sarpınağzı ile Köyyeri köyleri hattında devam etti.


Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bitkisel üretim ve bitki sağlığı şube müdürlüğü teknik elemanları, Sarpınağzı, Kesmeburun, Bahçe, kırmacılı ve Köyyeri köylerinde mısır, yerfıstığı ve soya alanlarında arazi kontrol çalışmalarını tamamladı.

Teknik elemanların yaptıkları kontroller neticesinde; Mısır’da; “Birinci ürün mısırlarda kırmızı örümcek faaliyeti artık sona ermeye başlamış durumda. Aşırı sıcaklardan dolayı yaprak kenarlarında sararmalar ve bazı koçan yapraklarında yanmalar görülmüştür. İkinci ürün mısırlar da 30-40 cm ve daha büyük mısırlarda çok yoğun olarak mısır kurdu (sap kurdu ) larva ve yumurtası görülmüştür, peryodik ( ilacın etki süresine göre 10-15 gün arayla) ilaçlama gerektirir.”şeklinde rapor tutuldu.


Yerfıstığı’nda: “Birinci ve ikinci ürün ekilişlerde çok yoğun olarak yeşil kurt yumurtası tespit edilmiştir. Açılan yumurtalardan kurt çıkışı olsa da, şu anda yumurtaların bir kısmı yeni bırakılmış bir kısmı bugün yarın açılacak durumda olduğundan 2-3 gün bekleyip yumurtaların çoğunluğunun açılmasını takip etmek daha iyi olacaktır. Şu anki durumdan farklı bir iklim şartları olmaması halinde muhtemelen Cuma, Cumartesi veya Pazar günü gibi ilaçlama gerekebilir. Şu anda nesil karışık gelmekte. İklim bu şekilde devam ederse bir kere ilaç attım işim bitti demeyip araziyi devamlı takip etmek gerekir.
 

Ayrıca ayçiçeği ve birinci ürün mısıra yakın yer fıstıklarında kırmızı örümcek yeni yeni başlamış durumda. Bu konuda dikkatli olunmalı.”uyarısı şeklinde sonuçlandı.


Soya’da:  “O bölgede soya ekilişi çok az durumda. İkinci ürün ekilişlerde çok yoğun olarak yeşil kurt yumurtası tespit edilmiştir.


Şu anda bir miktar kurt yumurtadan çıkmış durumda. Yumurtaların bir kısmı yeni bırakılmış, bir kısmı açılmaya yakın, larva var ( yani nesil karışık ) bu durumda yumurtaların çoğunluğunun açılmasını beklemek gerekir. Şu anki durumdan farklı bir iklim şartları olmaması halinde muhtemelen Cuma, Cumartesi veya Pazar günü gibi ilaçlama gerekebilir.”denildi.


Osmaniye Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Tarım teşkilatına başvurmaları ve ilaç almadan önce reçete yazdırılması uyarısında bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar