25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Kursu
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Bitki koruma ürünleri uygulama belgesi hakkında kurs düzenlendi.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Bitki koruma ürünleri uygulama belgesi hakkında kurs düzenlendi.

Düziçi ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen bitki koruma ürünleri uygulama belgesi hakkındaki kursun sonunda 45 çiftçiye belge verilecek.

Bitkisel üretim yapan ve bunları ticari amaçla pazarlayan çiftçilere yönelik olarak, Bitki koruma ürünleri uygulama yetkisi (uygulama belgesi) verilmesi ve ilaçlamada dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verildi.

Yapılan toplantıya Düziçi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü  Fevzi Soner Çerçi, İl Müdürlüğünde görevli Mühendis Mustafa Akıncı, Hasan Basri Ünal, Ali Keleş İlçe Müdürlüğü z personellerinden Mühendis Ali Serdar Aslanoğlu, A.Engin Yanardağ, Ganimet Demir, Fazlı Bozaslan ve konuyla ilgili İlçe, merkez, belde ve köylerinden çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.
Kursun sonunda 45 çiftçiye  Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi verileceği kaydedildi.

İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi; “Alınacak bu belgeyle ilaçlamaların daha bilinçli yapılarak hem insan sağlığına hem de çevreye olumsuz etkileri  ortadan kalkacaktır.

Amacımız, çiftçilere doğru ilacı doğru zamanda doğru dozda ve tekniğine uygun olarak uygulanmasının üretilen üründen gerek çiftçinin gerekse tüketicilerimizin ilaç kalıntılarından daha az zarar görmesi için eğitim çalışmalarımızın önemli olduğunu belirtmek isteriz.

Bu konuda eğitimlerimiz devam edecektir. Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesini almak isteyen çiftçilerimizin İlçe Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kursa katılan 45 çiftçimize de Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi verilecektir. Düzenlenen kursumuzun ilçemiz çiftçilerine hayırlı olmasını diliyor, katılımlarından dolayı tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar