25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7

Bireysel sulama sistemine hibe desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bireysel sulama sistemine hibe desteği
Abone ol
Çiftçilere bireysel sulama projesi kapsamında hibe desteği sözleşmesi imzalandı.

Çiftçilere bireysel sulama projesi kapsamında hibe desteği sözleşmesi imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerine hibe desteği veriliyor.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Tarım ve Orman Bakanlığınca Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan, aşağıda belirtilen konularda başvuru yapan 46 adet başvuru sahibine, kurulacak olan sistemin %50'sine (KDV Hariç) hibe desteği verilecektir.”dedi.

Desteklenecek olan sistemlerle ilgili olarak açıklama yapan İl Müdürü Sağlam;  

 “Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması, Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması.
 
Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için Bakanlığımızca bireysel sulama sistemlerine %50 Hibe desteği verilmektedir.

Bu güne kadar toplam 120 adet çiftçimiz bu desteklerden faydalanmış olup verilen hibe desteği miktarı 2.198.205,00 TL'dir. 

Bu yıl başvurular 1 Ocak 2019 tarihinde başlamış olup 31 Mart 2019 tarihinde sona ermiştir. İlimize toplam 46 adet proje başvurusu yapılmıştır. Projelerin toplam tutarı 2.447.149,00 TL olup projelerin hibe talebi ise 1.223.574,00 TL'dir.

İl Müdürlüğümüzce teknik inceleme neticesinde uygun görülen 46 projenin tamamına Bakanlığımız hibe desteği onayı vermiştir.

İl Müdürümüz ile hibe sözleşmesi imzalayan başvuru sahiplerine sistemin kurulabilmesi için 60 (altmış) gün yasal süre verilmiştir.

Bireysel sulama sistemleri konularında başvuruda bulunan tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dileriz.”dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar