23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.575
EURO34.9092
ALTIN2436.6

Bir Hürriyet Türküsü: Çanakkale Destanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Hürriyet Türküsü: Çanakkale Destanı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle ‘Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı’ adlı program düzenledi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle ‘Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı’ adlı program düzenledi.

Osmaniye Valiliği himayesinde OKÜ Amfisi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisi Başar Özak’ın Çanakkale Zaferi ile ilgili sunumu, ünlü bestekâr Amir Ateş’in Çanakkale’ye dair seslendirdiği ilahiler katılımcılardan büyük alkış alırken, sanatçı Arzu Akça ve Recep Ergül’ün anlatımlarıyla zenginleştirerek seslendirdiği Çanakkale türküleri ise büyük beğeni topladı.

Programa Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile çok sayıda Kurum İl Müdürü, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Bestekâr Amir Ateş, Çanakkale Savaşı üstüne yazılmış Mehmet Akif Ersoy şiirlerinden oluşan türküler ve kendi bestelerinden oluşan ilahi ve kasidelerle izleyicileri duygulandırdı. Programda Ateş, mahur makamında Nusret Mayın Gemisi ile Bir Kahraman Takım ve Yahya Çavuştular, segâh makamında ise Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı eserleri seslendirdi.
‘Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı’ adlı programda sahne alan sanatçı Recep Ergül, Türk sanat müziği sanatçısı Arzu Akça, ünlü Bestekâr Amir Ateş ile Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Başar Özak’a çiçek takdimi Osmaniye Valisi Kerem Al tarafından sunuldu.

Program sonunda bir konuşma gerçekleştiren Osmaniye Valisi Kerem Al, "Burada duygulu anlar yaşadık. Bir asır sonra şehitlerimizi rahmet ve minnet ile andık. O ruhu yeniden yaşadık. Çanakkale sadece bu milletin tarihe altın harflerle yazılmış bir destanı değil milletin milli hafızasıdır. Asaleti ve ruhudur. Çanakkale’de kucak kucağa yaşayan ve yatan şehitler birliğimizin, bekamızın teminatıdır. Bu millet vefalıdır, kahramanlarını, şehitlerini unutmayacaktır" dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da "Milletlerin tarihleri kendiliğinden oluşmuyor milletlerin tarihleri oluşurken bir takım değerler ve bir takım bedeller ödeniyor. Bizim bir milli ruhumuz var. O milli ruhu 100 yıl önce atalarımız bizlere öğretti. Biz orada sadece şehit vermedik, bugün yarın ve bu dünya ilelebet var oldukça o ruh yaşayacak" ifadelerini kullandı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise, "Bu aziz vatan toprakları üzerinde bugün rahat ve huzur içerisinde yaşamamızı mümkün kılan aziz şehitlerimizi gazilerimizi anmak, toplumumuzun önemli bir vasfı olan vefa duygumuzu göstermek oldukça güzel. Ancak bunun kadar önemli olduğunu düşündüğüm bir başka nokta da geçmişte yaşanan büyük olayları fedakârlıkları yeni nesillere aktarabilmektir. Son yıllarda sevinçle görmekteyim ki bu tarz etkinliklerde ciddi artış var. Ama oluşan bu etkinliklerin sadece Çanakkale ile sınırlı olmaması bizi biz yapan bizi millet yapan toplum olmaktan millet olmaya dönüştüren önemli olaylarda da aynı duygu ve düşüncelerle tekrarlanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy ile sanatçılar ve salonu dolduranlarca Yemen Türküsü seslendirildi.

Programın sonunda kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas Çanakkale Destanını kumlarla yaptığı çizimlerle anlattı. Yapılan çizimlerle izleyicileri duygulandırarak kahramanlık destanının yazıldığı o günleri tekrar yaşattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar