24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5491
EURO34.9006
ALTIN2428.9

Bina sorumlularına Asansör bakımı uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bina sorumlularına Asansör bakımı uyarısı
Abone ol
Osmaniye Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği anımsatarak ilgili bina sorumluları uyarıldı.

Osmaniye Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, asansörişletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği anımsatarak ilgili bina sorumluları uyarıldı.

Bu kapsamda, bina sorumlularının, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda 1 kez bakımının ve yılda 1 kez periyodik kontrolünün yaptırmaktan, bakım ve periyodik kontrol ücretinin ödenmesinden sorumlu olduğunun belirtildiği yazlı açıklamada şöyle denildi:

"Aynı yönetmelikte; 'Periyodik kontrol sonuçlarının değerlendirilmesi maddesi gereği, kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez.

Bu asansörün en fazla otuz gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır.

Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.

Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansördeki uygunsuzlukların en fazla altmış gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır.

Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır.

Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.

İlgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilen asansörün güvenli hale getirilmesine yönelik düzeltme işleminin başlatılabilmesi için bina sorumlusu tarafından ilgili idareye ve işlem sonrası gerekli takip kontrolü için A tipi muayene kuruluşuna başvurulur."

Belirtilen yasal yükümlülükler sebebiyle bina sorumluları ve apartman yöneticilerinin, kırmızı etiketli asansörlerin insan can ve mal güvenliği acısından yıllık periyodik ve takip kontrol faaliyetlerini zamanında yaptırarak, güvenli hale getirmeleri gerektiği, aksi takdirde bina sorumlularına veya kat maliklerine Ticarette Tağşişin Men’i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun gereğince 1049 TL ile 42 bin 78 TL arasında idari para cezası yaptırımı uygulanacağı kaydedildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar