19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

"Bilgisiz bir toplum yok olmaya mahkumdur.!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Bilgisiz bir toplum yok olmaya mahkumdur.!"
Abone ol
Fatih Eroğlu, Osmaniye’de eğitim hizmeti veren Özel Gökay Temel Lisesinde Müdürlük görevine getirildi.

Fatih Eroğlu, Osmaniye’de eğitim hizmeti veren Özel Gökay Temel Lisesinde Müdürlük görevine getirildi.

Uzun yıllar birlikte çalıştığı Hacı Ahmet Yıldırım ile eğitim hayatına devam eden Fatih Eroğlu; Kişilik ve toplumun gelişiminin sadece eğitimden geçtiğini hemen hemen her konuşmasında dile getiren ve siyasi hayatında da eğitime katkı sağlayarak bunun adından birçok kere söz ettiren Eroğlu, Ülkenin gelecekteki sahiplerinin eğitimli birer birey olarak yetişmesi için elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştığını ve bunu da attığı somut adımlarla gözle görülür bir seviyeye getirdiğini söyledi.

Gelişen teknolojiyle birlikte artık tüm dünya toplumun gelişme yarışında eğitime önemli bir yer verdiğini ve bilginin en keskin silah olarak dünyaca kabul edildiğini dile getiren Fatih Eroğlu:

“Aktif siyasi hayatımda da önemli bir zaman ayırdığım gençlerin birer eğitimli bir birey olarak yetişmesinde benim de payımın olması ve bu konuda başta memleketim Osmaniye ve Ülkeme hizmet etmek için eğitimcilik yaşamıma kaldığım yerden devam etmek için Özel Gökay Temel Lisesi’nde Müdür olarak görev almaya karar verdim.

Gelecekteki nesillerin, daha küçük yaşlarda eğitim farkındalığını uyarmak, bununla birlikte her birinin yakın bir gelecekte önemli mevkilere gelmeleri ve bilgili donanımlı birer birey olarak yetişmeleri için kutsal bir görev olan bu mesleği layıkıyla yerine getirmek, örülü tuğlaların üzerine eğitim adına ben de bir tuğla koyarak başta Osmaniye’m ve tüm Ülkemin gelişmesi için gerekirse gece gündüz çalışarak hizmet etmek istiyorum. 

‘Bilgisiz bir toplum yok olmaya mahkumdur’ tezinden hareketle artık savaşların bile bilgiye dayalı olduğu dünyada eğitimin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, küçük yüreklerde önce farkında oldurup gerekli donanımları sağladıktan sonra da onları bilgiyle yoğurup, pişirip gelecekte önemli yerlerde olmaları için çabalamak; başta ailelere sonra ise biz eğitimcilere düşmektedir. 

Öğrencilere yoğun geçecek ders temposuna almadan önce aileleri bu konuda bilgilendirmenin de öğrencilerde olumlu etki yaratacağı kanaatindeyim. Ailelerin de dikkat edecekleri konuların en başında çocuklarına örnek davranış sergilemeleri gelmektedir. Onlarla konuşurken özellikle dikkat etmeleri ve onlar evde ders çalıştıkları sırada gerekiyorsa onlara destek olmaları için kendileri de birer kitap okuyarak, öğrencilere kitap okumanın gerekliliğini daha küçük yaşta öğretmeleri gerekmektedir. Küçük yaşta okuma alışkanlığı edinen çocuklar ise biz eğitimcilerin de çabaları ile bilgi aktarımın konusunda sorunsuz bir şekilde olacağını garanti ederim. Böylelikle toplumun eğitim alma konusunda gelişmesi için ve gelecek nesillerin daha bilgili olacağını düşünüyorum.” dedi.

Müdür olarak görev yaptığı Özel Gökay Temel Lisesi hakkında da önemli bilgiler veren Fatih Eroğlu, Özel Gökay Temel Lisesinde kayıtların başladığını ve okulda öğrenci-öğretmen ilişkisi değil de sıcak bir aile ortamında eğitimin devam ettiğinin altını önemle çizdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar