28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Beton Park istemiyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beton Park istemiyoruz!
Abone ol
Osmaniye Kent Merkezindeki, Kıbrıs Şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’ndaki ağaçların kesilerek, beton zemin üzerinde meydana dönüştürülmesine sivil toplum örgütleri ile kent halkından tepki geldi.

Osmaniye Kent Merkezindeki, Kıbrıs Şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’ndaki ağaçların kesilerek, beton zemin üzerinde meydana dönüştürülmesine sivil toplum örgütleri ile kent halkından tepki geldi.

Osmaniye kent merkezinde halkın rahatlıkla oturup sohbet edebileceği ve dinlenme alanı olarak bilinen, Karaoğlanoğlu Parkı’nda “yenileme-düzenleme” çalışmaları adı ile ağaçlar kesilerek, toprak zemine demir ızgara üzerinde beton atılması olayı tepkileri de beraberinde getirdi.



Park içerisinde yapılan çalışmalar sırasında çok sayıda çam ağacı ve diğer ağaç türleri kesilerek, zemine demir ızgaralar üzerine beton dökülme işlemlerine başlandı.

Gelişen olaylar üzerine bir çevreci vatandaş olduğunu belirten Sedat Ergan, beton zemin üzerine ve çevresine örülen tel örgülere “Beton Park istemiyoruz” yazıları yazarak tepkisini dile getirdi.

Tepkilere Kentteki duyarlı  Sivil toplum örgütleri de sosyal medya üzerinden destek vererek paylaşımda bulundular.

Önceki gün saat:14.00’te  bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri parkta buluşarak Karaoğlanoğlu parkı’nın betonlaşmasına tepki amaçlı “Beton park istemiyoruz” yazılı dövizler taşıdılar.

Parkın betonlaşması eylemine CHP Osmaniye milletvekili Aday Adayı İrfan Erdem’de katılım göstererek destek verdi.


 
Parkın betonlaşmasının yanlış bur uygulama olduğu  belirtilerek, ağaçların hava alabilmesi için toprağın önemi vurgulanan konuşmalar yapıldı.

Kent Merkezindeki tek parkın da betonlaşarak meydan olarak açılması olayının Belediye başkanı Kadir Kara tarafından yeniden gözden geçirilmesini istendi.

Karaoğlanoğlu Parkı içerisinin betonlaşmasına “ruhsuz proje” diyen İsmail Okan Güney yaptığı konuşmada;  “Topluma mal olmuş mekanların bir ruhu vardır.. Bu mekanlara ruhsuz projeler yaparak uygularsanız buraların ruhunu yok edersiniz. Bir mühendis kesinlikle ruhsuz projeler üretmemeli... Osmaniyeli birçok insanımızın anıları olan bu mekanları rantabl projelerle şekillendirilmeli ve yaşatılmalıydık.... Yeşili betona dönüştürerek değil!..”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından   bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldılar. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar