28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Bestami Yazgan, Aktif Gazetecileri ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bestami Yazgan, Aktif Gazetecileri ziyaret etti
Abone ol
Osmaniyeli şair – yazar Bestami Yazgan, Aktif Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti.
Osmaniyeli şair – yazar Bestami Yazgan, Aktif Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti.

Güneysu Dergisi’nin kurucularından Bestami Yazgan, Osman Karataş ve Ahmet Doğru ile AGC’nin Ali Türkmen Salonu’nda “Güneysu” hatıralarını, anlattı.

Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, Güneysu dergisinin şehir ile özdeşleşen ve büyük anlam ifade bir yayın organı olduğunu belirtti.



Cihangir, “Ben bu camiaya 1994 yılında girdim. İlk olarak rahmetli Ahmet Neşet Dinçer ile tanıştım hatta onun Şiir Pınarı programına konuk olmuştum. Yanına gittim şiirlerimi göstermek için, selam verdim ‘hoş geldin genç’ dedi bana. Bu şekilde tanıştık, daha sonra programına konuk oldum. Biz bu işin hep bir kıyısındaydık, gün geldi Güneysu Dergisi’ni çıkarmak bizlere, bu cemiyete nasip oldu, bundan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Derginin bugünlere gelmesinde sayın Bestami Yazgan hocamızın büyük emekleri var. Bugün bu görevi üstlenen bizler, derginin yaşaması için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Dergi çıkarmak günümüz şartlarında o günlere nazaran daha kolay ama şu an en büyük sıkıntı okuyucu bulmak. İnşallah bu durumu düzeltebiliriz.” dedi.

Cemiyeti ziyaretinden dolayı Bestami Yazgan’a teşekkür eden Ali Cihangir, yakın dönemde Güneysu Şiir Şölenlerini de başlatacaklarını belirtti.

Osmaniye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Osmaniyeli şair – yazar Bestami Yazgan ise; “Yıllar sonra Güneysu dergisini tekrar yayın hayatına başlatan dostlarla bir arada olmak benim için ayrı bir heyecan ve mutluluk kaynağıdır.” dedi.

Yazgan, “Kişiler kılık kıyafetlerine göre karşılanır, şahsiyetlerine göre uğurlanır, Kişilerin şahsiyetleri olduğu gibi toplumlarında şahsiyetleri olur. Toplumların şahsiyetleri kültürdür. Kültürü oluşturan unsurlar ise yaşam tarzları, dili ve edebiyatıdır. Dil sözü kulaklara, kalemler uzaklara götürür.  İki türlü uzağa gider, biri yazarsın dünyanın her yerine gider, diğeri ise zaman olarakta uzaklara götürür. Yıllar sonra bu dergilere ulaşabilirsiniz. Yazılı metinlere emek vermek gerekiyor. Benim şiirdeki hocam Güneysu Dergisinin Kurcusu rahmetli Ahmet Neşet Dinçer’dir. 28 yaşındayım edebiyat öğretmeniyim,  bir şiir yazıyorum Ahmet Neşet abi hemen ‘Bestami tebrik ediyorum çok güzel olmuş’ diye beni teşvik ediyor, ben hemen yeni bir şiir yazmaya koyuluyorum, Neşet abi ‘Yine döktürmüşsün Bestami’ diyor. O zamanlar şiirlerim mahalli gazetelerde yayınlandığında çok mutlu oluyordum. Neşet abinin teşviki, mahalli gazetelerin desteği beni bugünkü günlere getirdi. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.



Yazgan “Güneysu Dergisi’ni ilk çıkardığımızda okul dergisi gibiydi. Doğrusu ben kendi adıma söyleyeyim dergi çıkarken ben dergiciliğin ne olduğunu bilmiyordum. Biz dergiyi yetiştirirken dergi de bizi yetiştirdi. Buradan şunu çıkarmak lazım gençlere şans vereceksin. Rahmetli Ahmet Neşet abi bize hiç müdahale etmezdi, bize şans verirdi. Osmaniye halkı bu dergiye sahip çıktı, abonelikler oldu, reklam aldık. Biz bu dergiyi 16 yıl çıkarttık. Yayın hayatının durmasından sonra tekrar çıkartılması bizi çok mutlu etti. Bu duruma vesile olanlara teşekkür ederiz. Güneysu dergisinin yeniden yayınlanmaya başlamasın sonrası dergiyi ilk elimne aldığımda çok duygulandım, mutlu oldum. Şöyle bir örnek vereyim bir çocuğunuz var, 15 yıl boyunca görmüyorsunuz ve sonra karşınıza çıkıyor, bu durumun mutluluğunu yaşıyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Programda Güneysu Dergisi’nin çıkarıldığı yıllardaki anılarını anlatan Yazgan, toplantının ayarlanmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Program sonunda Aktif Gazeteciler Cemiyeti tarafından Bestami Yazgan’a Kültür ve Edebiyata katkılarından dolayı şükran plaketi verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar