29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

Beslenme dostu okullara sertifika verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beslenme dostu okullara sertifika verildi
Abone ol
Beslenme Dostu Okullar Programı’nın sürdürülmesi Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilen uygulama sonucu “Beslenme dostu okullar” belirlendi.

Beslenme Dostu Okullar Programı’nın sürdürülmesi Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilen uygulama sonucu “Beslenme dostu okullar” belirlendi.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik; “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okullar Programı”  ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmektedir.

Beslenme Dostu Okullar Programı’nın sürdürülmesi Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilir. Program’ın uygulanması Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu doğrultusunda yapılır.”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü yaptığı açıklamada; “İlimizdeki belirlenen kriterlere göre çalışma yapan Beyaz Bayraklı Okul Sayısı 190’dır. Beslenme Dostu Okul olmaya hak kazanan okul sayısı ise 33’tür. 2017 yılında 12 okul, 2018 yılında ise 21 Okul Beslenme Dostu Okul olmuştur.
 
İlimizde hizmet veren okullar içerisinde “Beslenme Dostu Okul” olmayı hak kazanan okullara düzenlenen toplantıda sertifikaları verildi.”dedi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Dr. Musa Çıtırık Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Sertifika almayı hak etmiş Okul yöneticileri katıldı.

Beyaz Bayrak ve Beslenme dostu okul başvuruları ile ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik; “ “Beyaz bayrak Projesinde aday Okulun süresi dolmamış “Beyaz Bayrak Sertifikası” bulundurması ön koşuldur. Beyaz Bayrak Sertifikası bulunmayan okul başvuruda bulunamaz.
 
Beyaz bayrak almış ve süresi dolmamış (beyaz bayrak alındıktan sonra 3 yıl) olan okullar Başvuru Dosyası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunurlar.

Başvurusu incelenen okullar önceden bilgilendirilerek Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 kişilik ekip tarafından değerlendirilerek, geçerli ve kabul görür puanı alan okul ve 3 (üç) yıl geçerliliği olan Beslenme Dostu Okul olmaya hak kazanır ve her eğitim-öğretim yılında 3 yıl süreyle şartların devamlılığı için tekrar değerlendirmelere tabi olur.

Belirlenen kriterlere uygunluğunda eksiklikleri bulunan okullara 3 aylık ek süre verilerek tamamlaması beklenir ve tamamlama sonucunda tekrar değerlendirmeye tabi tutulur.

Okullarımızın Beyaz Bayrak Projesi alması için bütün kriterlerin yerine getirilmesinde özveri ile çalışan ve emek harcayan Öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.”diye konuştu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar