20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bayram Kömbesi'nin fiyatı 1 lira arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Kömbesi'nin fiyatı 1 lira arttı
Abone ol
Osmaniye'de Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzeti kömbe için hazırlıklar başlarken, fiyatlarda ise geçen yıla göre kilo başına 1 lira arttı.

Osmaniye'de Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzeti kömbe için hazırlıklar başlarken, fiyatlarda ise geçen yıla göre kilo başına 1 lira arttı.

Ramazan kömbeleriyle evlerinde uğraşmak istemeyen vatandaşlar için ise pastanelerde, hazır kömbe üretimine ağırlık verdi.

Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Tutkun Kardeşler Unlu Mamulleri İşletmecisi Nevzat Kaya, hazır kömbenin evde yapılandan daha ucuza geldiğini belirterek, gelen zamlar nedeniyle unlu mamullerde küçük fiyat artışları olduğunu belirtti.

İki kiloluk bir kömbe yapımında kullanılacak malzemenin fiyatı ve pişirme ücretiyle birlikte yaklaşık 25 Lirayı bulduğunu belirten Kaya, "Biz ise kilosunu çeşitlerine göre 7-8 ve 10 TL arasında değişen fiyatlarla müşterilerimize sunmaktayız.

Bundan dolayı da vatandaşlarımız ramazan bayramında misafirlerine ikram edecekleri kömbeleri artık hazır almakta, evde yapım ile uğraşmamaktalar.

Şunda Tereyağlı Bayram kömbesinin kilosu 10 Lira, Zeytinyağlı 8 Lira, Ayçiçeği yağlı ev kömbesi bayram dolayısıyla 7 liradan vermekteyiz.

Geçen yıl ise 6 liradan satışımız olmuştu. Ayrıca Maraş çöreği olarak bilinen pastanın şekerli ve tuzlu olanlarının kilosunu ise 8 liradan satmaktayız." diye konuştu.

Kömbenin en önemli özelliğinin, uzun süre bozulmaması ve bayatlamaması olarak bilindiğini aktaran Nevzat Kaya, kömbenin evde yapılması geleneğinin, yavaş yavaş kaybolduğunu belirterek, hazır kömbelerin evde yapıma göre, maliyetinin ucuza geldiğini ve bu nedenle daha çok tercih edildiğini söyledi. 

Talebi karşılayabilmek için bayrama son 10 gün kala sabaha kadar çalıştıklarını vurgulayan Kaya, "Kömbelerin, cevizli ve susamlı, üzümlü, zeytinyağlı, ayçiçek yağlı ve tereyağlı-mayasız olmak üzere birçok çeşidini yapmaktayız.

İçerisinde sıvı yağ, un, şeker, süt, yoğurt ve maya ile çeşitli baharatların bulunduğu kömbeyi, sadece bu bölge insanı biliyor.

Fiyatlarımızda üç yıldır aynı ve çok şükür satışlarımız iyi gitmekte" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar