26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

Başmahalle’de “Aile içi” eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başmahalle’de “Aile içi” eğitim
Abone ol
Osmaniye Merkez Başmahalle Muhtarlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Kurum Tanıtımı, Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim ve Teknoloji Bağımlılığı" konulu eğitim verildi.
Osmaniye Merkez Başmahalle Muhtarlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Kurum Tanıtımı, Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim ve Teknoloji Bağımlılığı" konulu eğitim verildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Birimi Personellerince Aile Eğitim Programı (AEP) Kapsamında Baş Mahalle Muhtarlığında “Kurum Tanıtımı, Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu eğitim programı düzenledi.

Eğitim Birimi Personellerinden Sosyolog Kübra Akkaş,  Aile İçi İletişim hakkında,  Ailede huzur ve mutluluk içerisinde sağlam, güçlü, işlevsel, uyumlu bir birlikteliğinin sağlanabilmesi ve sorun çözmede bireylere farklı bakış açılarının kazandırılması ve bunların hayata geçirilmesi için aile bireyleriyle gerekli bilgi paylaşımı yaptı.

Teknoloji Bağımlılığı hakkında da eğitim vererek,  “Ailelere eğitim verilmesindeki temel amaç her türlü bağımlılıkla mücadelede ailenin önemine ve ailelerin nasıl bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çekmektir.

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı ve günlük yaşantımıza kaçınılmaz olarak nüfuz eden teknolojik ürünlerin hem insanlara sayısız faydaları var hem de yeni problemleri beraberinde getiriyor.

Kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması çok ciddi zararlara sebep olabilir. Ailede çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de yarattığı bağımlılıkla birlikte birçok sorunu beraberinde getiriyor.” Dedi.

Sosyolog Sultan Canöz ise, Koruyucu Aile hakkında eğitim vererek, “Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişebilmesinin en iyi yolu; öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında sıcak aile ortamından mahrum kalmadan topluma kaynaşmalarıdır.

Koruyucu aile tanıtım eğitimimiz dâhilinde; koruyucu ailelik nedir, kimler koruyucu aile olabilir, koruyucu aile olmanın öz ailesi tarafından sahiplenilmeyen çocuklar için ne kadar önemli olduğu konularında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Eğitim programı, Eğitim Birimi Personelleri ile eğitime katılan mahalle sakinleri ile karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar