24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5209
EURO34.808
ALTIN2418.9

Başkanlar Kurulundan Teröre Lanet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkanlar Kurulundan Teröre Lanet
Abone ol
Türkiye gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Tüm meslektaşlarımızın terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz" dedi.
TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU BAŞKANLAR KURULUNDAN TERÖRE LANET

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Tüm meslektaşlarımızın terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz" dedi.

Bünyesinde Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin de yer aldığı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’nun 6. Başkanlar Kurulu toplantısı Hatay’da gerçekleştirildi.

3 gün süren toplantının ilk gününde TGK Yönetim Kurulu Üyeleri Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’yı makamında ziyaret ederek konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Toplantının ikinci günü ise başkanlar kurulu toplanarak basının sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. TGK’ya bağlı Federasyonların durumları hakkında bilgi verdiği toplantının üçüncü günü ise İskenderun’da yapıldı.

İskenderun’daki toplantıda 7 federasyon ve buna bağlı 87 gazeteciler cemiyeti ile basın meslek kuruluşu temsilcileri, ortak bir bildiriyle terörü lanetlediler.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Hatay’da toplam 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcileri olarak terör saldırılarında güvenlik güçlerini şehit vermenin ve çok sayıda vatandaş ile ülkemizde bulunan konukları kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden TGK Başkanı Nuri Kolaylı, terörün bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Terörün son günlerde Ankara ve İstanbul gibi metropol kentleri hedef aldığını belirten Kolaylı, yaptığı açıklamasında, "Ortadoğu’da ve sınırlarımızın hemen yanında insanlık tarihinin kanlı savaşlarından biri yaşanmaktadır. Bu durumun doğurduğu kaos ortamı, ülkemizi derinden etkilemektedir. Savaştan kaçan milyonlarca sığınmacı güvenli topraklar olarak Türkiye’yi seçmekte, büyük bir mülteci akını yaşanmaktadır.

TGK Başkanlar Kurulu olarak, medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hakim olduğu Hatay’dan öncelikle Ortadoğu’daki savaş ortamının bir an önce durmasını istiyoruz. Bölgedeki karışıklıktan yararlanan çeşitli terör örgütleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştirmekte, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır.

Terör son günlerde Ankara ve İstanbul gibi metropol kentlerimizi hedef seçmiş, güvenlik güçlerimizden masum insanlara, onlarca kişiyi katlederek, çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, terör belası yüzünden görevlerini özgürce yapamamaktadırlar. Konfederasyonumuz konunun sonuna kadar takipçisidir ve meslektaşlarımızın yanındadır.

TGK Başkanlar Kurulu olarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda ilgililere çağrıda bulunmaktayız. Bu ortamda, ülkemizde ki tüm meslektaşlarımızın da terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir.

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak lanetliyor, aziz şehitlerimize ve terörist saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar