29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

Başkan Kara, Akdeniz Ekonomi formunda konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kara, Akdeniz Ekonomi formunda konuştu
Abone ol
Akdeniz Ekonomik Forumunda  konuşan  Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yaşanılan bölgenin birlikte ayağa kalkabilmesi ve hep birlikte var olan değerlerin paylaşarak birlikte büyümesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz Ekonomik Forumunda  konuşan  OsmaniyeBelediye BaşkanıKadir Kara, yaşanılan bölgenin birlikte ayağa kalkabilmesi ve hep birlikte var olan değerlerin paylaşarak birlikte büyümesi gerektiğini söyledi.

Kalkınma Bakanlığı’nın desteği, NTV & Özgencil işbirliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Ekonomi Platformu bölge ortaklığında ilk kez düzenlenen  “Akdeniz Ekonomi Forumu” Mersin’de gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın birinci gün açılış konuşmasını yaptığı forumda, KKTC  Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, belediye başkanları ve sektör temsilcileri Akdeniz havzasının geleceğine ilişkin ekonomik ve sosyal yaklaşımları ele aldı.

 “Tarihi Kentlerden Günümüze – Akdeniz Mavisinden Yaşanabilir Yeşil Şehirlere” konu başlığı altındaki forum panelinde  konuşmasını yapan Başkan Kara, yaşanılan bölgenin birlikte ayağa kalkabilmesi ve hep birlikte var olan değerlerin paylaşarak birlikte büyümesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kadir Kara konuşmasına şöyle devam etti: “Antalya’dan başlayarak  Hatay’ın sınırlarının bittiği uç noktaya kadar  denize sahili olan bu şehirlerin jeostajetik açıdan dünyanın en önemli bölgesinde olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum. Geçmişte ve bugün de bölgede yaşanan sıkıntıların temelinde bu yatıyor. Akdeniz ekonomik forumu şu açıdan önemli; İnsanlar nasıl birilerine yaslanarak büyürse güçlenirse şehirlerde aynı şekilde bir birinde aldıkları güç ile enerji ile ayakta kalıp hayatlarını sürdürebilirler.  

Gaziantep gibi interlandı  geniş,  Şanlıurfa’da  Atatürk barajının suladığı havzalar dahil olmak üzere,  İskenderun limanına yapımı devam eden Amanos Dağlarının altından geçecek  tünel  sayesinde  üretimde ciddi söz sahibi olan Konya ve Kayseri gibi şehirlerle bütünleşme sağlanabilecektir. Geniş bir havzada büyük bir nüfusun ve bu kadar büyük bir üretimin birleşerek bir güç haline gelmesi bölgenin ve ülkenin gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır.Her şehrin aynı şeyi yapması veya birbiriyle yarışması değil, birbirine destek olarak kenetlenmesi ve dayanışması bu forumun amacına ulaşmasını sağlayacaktır.  

Bölgemiz önemli bir ulaşım ağı içerisinde ve bu alanın sağlamış olduğu avantajları da kullanarak şehirlerimizin planlamalarını birbirleri ile paylaşmaları bu forumlar önderliğinde yapılabilir. Akdeniz Ekonomik Forumu’nun, yıllardır bölge için özlenen üretimin yapıldığı , bölgemizin tüm şehirleri ile birlik içerisinde gelişip kalkınması açısından büyük bir adım olduğuna inanıyorum.

Bizler,  belediye başkanları olarak kendi şehirlerimizde rutin  belediye hizmetleri ve son dönemlerde değişen belediye yasası ile birlikte  sosyal alanlarda da şehrimizin büyümesine gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz.  

Tarihi ve kültürel varlıklarımızı koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bırakmayı hedefliyoruz.Şehirlerin yenilenmesi konusunda,  kentsel dönüşüm uygulamalarında benim karşı çıktığım bir hususu da belirtmek istiyorum.

 Yapı stoğunun yenilenmesi konusunda çok daha istikrarlı ve sonuç alıcı çalışmalar yapılması gerekmektedir. Konu sadece devlet eliyle değil aynı zamanda özel girişimlerin de  planlamaya dahil edilerek desteklenmesi, planlama yapılan alanların özendirici cazibe merkezi haline getirilmesi ile  mümkün olabilecektir. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar