20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Başkan Kadir Kara Mevlid Kandilini Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kadir Kara Mevlid Kandilini Kutladı
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 2 Ocak Cuma akşamını 3 Ocak Cumartesi gününe bağlayan geceye denk gelen Mevlid Kandili nedeniyle bir açıklama yaptı.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 2 Ocak Cuma akşamını 3 Ocak Cumartesi gününe bağlayan geceye denk gelen Mevlid Kandili nedeniyle bir açıklama yaptı.
 
Peygamber efendimizin doğduğu bu geceyi kutlarken O’nu anlamanın önemli olduğuna değinen Başkan Kara, başta Osmaniyeli hemşehrileri olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik etti.

Başkan Kadir Kara, bin yıllık kardeşliğin ülkemizde sarsılmadan artarak devam etmesine, dünyanın dört bir yanında yaşanan insanlık dramlarının son bulmasına vesile olmasını dileyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünyayı şereflendirdiği bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Tüm vatandaşlarımızın mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyorum. Bu gecenin başta ilimize, ülkemize, Müslüman âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu geceyi kutlarken peygamberimizi daha iyi anlamak gerekmektedir.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. O, yirminci asır insanının yüzyılda yerleştiremediği hakkı, hukuku, adaleti, hürriyeti, demokrasiyi ve insan haklarını bir solukta yerleştirdi. Böylece cehalet asrı bir saadet asrı olup çıktı. Nihayet asır, asırlara taştı. Ve O, çağlar ötesiyle günümüzle, bizlerle kucaklaştı.

O’na iman etmenin, O’nun ümmeti olmanın ve O’nu sevmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Mevlid Kandili’nde bu sevgimizi daha da derinleştirip, yüreklerimizde yaşayarak bu geceyi idrak ediyoruz. Bir kez daha tüm halkımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyorum”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar