19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

Başkan Kadir Kara, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kadir Kara, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; Osmaniyeli hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik etti.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; Osmaniyeli hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik etti.

Kutlu Doğum Haftasının ana teması olan Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konusuna açıklamasında dikkat çeken Başkan Kara, birlikte yaşama ahlakına tüm dünyanın hiç olmadığı kadar muhtaç durumda olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının çok önemli bir konuyu, insanlık olarak büyük bir ihtiyaç duyduğumuz anda Kutlu Doğum Haftasının ana teması olarak seçtiğini dile getiren Başkan Kadir Kara, birlikte yaşama konusu, günümüz toplumlarının en başta gelen problemlerinden biri haline geldiğini söyledi.

PEYGAMBER VE BİRLİKTE YAŞAMA AHLAKI
Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birlikte yaşamak konusunda önemli sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başkan Kadir Kara, “Bu Kutlu Doğum vesilesi ile Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in özellikle birlikte yaşamak, insan değerleri gibi hadis ve tavsiyelerini daha güzel anlayarak ve uygulayarak, Veda Hutbesinin her satırını dikkatlice okuyarak anlamanın çok önemli olduğuna inanıyorum. İnşallah Yüce Allah bizleri Peygamber sevgisinde buluşturarak, birlikte yaşama ahlakını tüm insanlık fertlerine verir” dedi.

Başkan Kara, “Peygamberimiz bilgisizliğin, cehaletin, zorbalığın, barbarlığın, şirkin, putperestliğin ve her türlü kötü davranışların doruk noktaya ulaştığı bir zaman diliminde âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O’nu anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bildiğiniz gibi, 14-20 Nisan tarihleri arasında, efendimiz Hz. Muhammed (sas.)’in dünyaya teşrif edişinin 1444’nci yıldönümü “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri ile kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftasının peygamberimize layık, hayırlı bir ümmet olmamıza, Yüce Allah’a ve peygamberimize daha güçlü duygularla samimiyetle teslim olmamıza vesile olması dileği ile Osmaniyeli hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar