19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7806
ALTIN2491.7

Başkan Avcı, Basın Bayramı’nı Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Avcı, Basın Bayramı’nı Kutladı
Abone ol
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı, Basında Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

OsmaniyeGazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı, Basında Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Temmuz ayının hain darbe girişimi ile de anıldığını ifade eden Başkan Avcı, “Bu hain darbe teşebbüsüne aynı anda ülke genelinde tam anlamıyla bir destan yazarak topyekün direnen Türk halkı, TSK ve Emniyet’in vatansever mensuplarıyla birlikte hain emellerin gerçekleşmesine fırsat vermemiş, darbecileri yerle bir etmiştir.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan bu kara gecede; Türk basını da tarihi bir sınav vermiş, tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte darbecilerin karşısına dikilmiş, asla boyun eğmemiştir.

Halkın haber alma hakkını namluların gölgesinde de olsa sürdürme kararlılığını gösteren meslektaşlarımız, canları pahasına özgür basının yılmaz savunucusu olmuşlardır.

Türk halkının şanlı direnişine; kalemleri, fotoğraf makineleri, kameraları ve mikrofonlarını asla bırakmayıp görev yerlerini terk etmeyerek destek veren gazeteciler, Türk basın tarihine yepyeni bir onurlu sayfa eklemişlerdir.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde, gazetelerin kapatılacağının, radyoların, televizyonların, haber kanallarının, internet sitelerinin velhasıl bütün medya organlarının susturulacağının ve tüm iletişim kanallarının kapatılacağının, tek kelimeyle basına pranga vurulacağının bilincinde olan meslektaşlarımız, tüm dünyaya örnek bir duruş sergilemiştir.

Bu açıdan 15 Temmuz 2016 tarihi Türk basının da onur günü olmuştur. Bu şanlı duruş, dolaylı ya da doğrudan basına sansür uygulama niyetinden vazgeçmeyen veya bu niyet içerisinde olmaya devam edenlere de tokat gibi yanıt olmuştur” dedi.

Basında sansürün kaldırılmasının yanı sıra basın üzerinde uygulanan baskılara da son verilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, “Gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin önüne geçilmeli, henüz yayınlanmamış haber, yazı, röportaj, dergi, kitap vb. gibi eserlere karşı getirilen ön yargılı yaptırımlara izin verilmemeli, internet sitelerine erişimler keyfi kararlara dayanmamalı, radyo ve televizyon kuruluşları hakkında haksız yaptırımlar uygulamaya konmamalı, basın ve ifade özgürlüğü evrensel standartlara yükseltilmelidir.

OGC, sansürün ve basın özgürlüğünü engelleme çabalarının her türüne karşıdır ve karşı olmaya da devam edecektir.

Bu vesileyle Basında Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümünü ve değerli meslektaşlarımın Basın Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar