20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Demokrasi Nöbetine katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başbakan Yardımcısı Kaynak, Demokrasi Nöbetine katıldı
Abone ol
Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi nöbetine katıldı.
Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi nöbetine katıldı.

Başbakan yardımcısı Kaynak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti’nde yaptığı konuşmasında; Osmaniye’ye gelişinin iki nedeninin bulunduğunu belirterek, birinci sebebinin Cevdetiye Beldesindeki Suriyeli sığınmacıların durumunu yerinde görmek olduğunu söyledi.





Kaynak asıl olan ikinci nedenin ise, “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra dimdik, bir arada milleti için, bayrağı için, vatanı için kahramanca duran 7 Ocağı 15 Temmuz'da tekrar yaşatan Osmaniyelilerin demokrasi nöbetine katılmak ve sizleri tebrik etmek için aranızda bulunuyorum.” diyerek sözlerine başladı.



Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmasında; "Sapkın bir din anlayışıyla milletin tankı, milletin silahı, milletin uçağı, milletin topu millete nasıl çevirebilir? Bunu ancak haşhaş çekmiş, aklını Pensilvanya'da yaşayan birine emanet etmiş birileri yapabilirdi. O yüzden bunlar haşhaşidir. Ben asla Fetullah ismini kullanmıyorum. Allah'ın isimlerinden en yücesi olan Allah ismini bu eli kanlı teröristle yan yana getiremem. ABD'deki caninin bir emriyle milletin parasıyla alınan, milletin alın teriyle yapılan uçakları, milletin tankı, topu nasıl olabilir de milletin bizzat kendisine yöneltilebilir? Milletin uçakları bu milletin üzerinde nasıl alçak uçuş yapabilir? Ülkemizin ortak zenginliği köprülerimiz nasıl tank ateşine tabi tutulabilir? Biz, biliyorsunuz, çok acılar çekmiş bir milletiz. Ama asla istiklalinden, bayrağından, devletinden taviz vermeyen bir milletiz.  


 
O gece darbeye kalkışanlar, milletin egemenliğine kast edenler, milletin seçtiği Cumhurbaşkanının, milletvekillerinin canına kast edenler, teröre karşı yetiştirdiğimiz Özel Harekat polislerimizi bombalayarak şehit edenlere asker değil haşhaşi denir. Bu haşhaşiler asla bizim şerefli ordumuzu, onun annemizin başörtüsü gibi temiz üniformasını kirletemeyeceklerdir. Bunlar asker üniforması giymiş bir grup teröristten başka bir şey değildirler" dedi. Darbe girişimi sırasında 240 şehit verdik. Tüm kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Bu alçakça cinayetleri işleyenlerin, bu eli silahlı teröristlerin, milletin canına, varlığına, istiklaline, istikbaline kastetmiş o teröristlerin hakkı idamdır. Biliyoruz ki zalime merhamet, mazluma zulümdür. Biz asla zalimden yana olmayacağız. Biz asla adaletten vazgeçmeyeceğiz. Ama biz asla bunlara karşı merhametli de olmayacağız.



Bizler de, seçtikleriniz olarak, asla emanetinize hıyanet etmeyeceğiz. Bu hastalıklı yapıyı birer birer temizliyoruz. Bu süreç, bu milletin silahları milletin kendisine bir daha dönmesin diye takip ettiğimiz bir süreç. Allah'ın izniyle bu emanetinizi yerine getireceğiz.”dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, darbe girişiminin yaşandığı akşam Meclis’te bulunan Osmaniye Milletvekillerinin Milletvekillerinin tıpkı ecdatları gibi millet emanetini çiğnetmediklerini ifade ederek, Osmaniye Milletvekillerini tebrik ettiğini belirtti.



Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın  katıldığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti programına; Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz,  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcıları Dr. M.H. Nail Anlar, Mehmet Öz ve Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
















  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar