28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Bakan Yıldız’dan, İhsanoğlu’na cevap

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yıldız’dan, İhsanoğlu’na cevap
Abone ol
ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İsrail Ak Parti hükümeti döneminde Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) vetosunun kaldırılması ve benzer şekilde Atom Enerjisi Kuruluna üye olduğu iddiasıyla ilgili soruya Osmaniye’den cevap verdi.
ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İsrail Ak Parti hükümeti döneminde Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) vetosunun kaldırılması ve benzer şekilde Atom Enerjisi Kuruluna üye olduğu iddiasıyla ilgili soruya Osmaniye’den cevap verdi.


Bakan Yıldız, “Eğer siz aday olma ile alakalı gerçeklerden bu kadar uzaklaşırsanız ilerde Türkiye’nin doğrularıyla buluşamazsınız. Biz dün cevap vermediysek bu bizim nezaketimizden kaynaklanmıştır ama doğru bilgilerle Türkiye’nin gündeminde kalmamız lazım.” Dedi.





Dün gece karayoluyla Osmaniye’ye gelen Bakan Yıldız, gece Ak Parti İl Başkanlığı tarafından polis evinde verilen sahur programına katıldı.


Bakan Yıldız bugün de ilk olarak Osmaniye Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik bahçesine Defne fidanı diken Yıldız, şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Dr. Mehmet Oduncu’dan brifing aldı. Vali Oduncu, ziyaret anısına Bakan Yıldız’a Karatepe kilimi ve üzerinde valilik logosu bulunan çini işlemeli tabak hediye etti.


Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Taner Yıldız burada basın toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı Osmaniye’de bulunduğu söyleyen Yıldız, “Ülkelerin siyasi tarihinde bir kısım dönüm noktaları vardır. Biz o dönüm noktasını 10 Ağustos itibariyle yaşamış olacağız. Ve Türkiye’nin güçlü iradesini şuana kadar görev yapan Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük katkılarına daha farklı katkılar koyarak inşallah Türkiye yeni bir döneme girmiş olacak” dedi.


Bir basın mensubunun köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun OECD vetosunun kaldırılması ve benzer şekilde Atom Enerjisi Kuruluna üye olduğu iddiasıyla ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:


“Sayın Ekmeleddin Bey tabi Türkiye’ye daha da iyi tanıyacaktır tabi fırsat bulursa. Şunu bilmesi lazım, İsrail ülkemiz gibi 1957’den bu yana Uluslararası Atom Enerji Ajansı’nın üyesidir. Diğer taraftan halen uluslararası atom enerji ajansı nezdindeki herhangi bir coğrafi grup içerisinde bu bağlamda ülkemizin de üyesi olduğu Batı Avrupa ve diğerleri gurubunda da yer almamaktadır. Dolayısıyla bu çerçevede bir veto kaldırımından söz edilmesi mümkün değildir. Ben şunu söylüyorum kendisine ‘uluslararası atom enerjisi ajansında Türkiye farklı gruplarda olmuş olmasına rağmen nasıl İsrail ile alakalı bir veto hakkını kullandı veya kullanmadı’ kendisinden açıklama bekliyoruz. Bir cümleyi söyledikten sonra bir kenara çekilmek yok. Biz her şeyimizi açık ve şeffaf olarak yapan ve bunu paylaşan bir ülkede yaşıyoruz. Şeffaflığı gücünü kullanan bir iktidar olarak biz buraya geldik. Şimdi ben sayın cumhurbaşkanı adayına Ekmeleddin beye bunu huzurlarınızda bunu bir kez daha soruyorum. Uluslararası atom enerjisi ajansında bu nasıl bir ortamda sağlamıştır. Öte yandan yine uluslararası atom enerjisi ajansı nezdindeki Arap gurubu tarafından çeşitli dönemlerde yine aynı ajansta genel konferanslarına İsrail'in nükleer yetenekleri ile alakalı konulu karar tasarıları sunulmakta. Zaman zaman bunlar soruyor. Bu çerçevede son olarak 2013 yılı eylül ayında uluslararası atom enerji ajansının 57’nci genel konferansında sunulan kanun ve karar tasarısına yönelik oylamada ülkemiz Arap gurubuyla beraber oy kullanmıştır. Şimdi çok açık ve net bir ifadeyle, bunların böyle geçiştirilerek vatandaşımızın zihninde bir karmaşa doğurmaya çalışarak, bunula alakalı bir bulanıklık oluşturmaya çalışarak cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmez. Eğer siz aday olma ile alakalı gerçeklerden bu kadar uzaklaşırsanız ilerde Türkiye’nin doğrularıyla buluşamazsınız. Biz dün cevap vermediysek bu bizim nezaketimizden kaynaklanmıştır ama doğru bilgilerle Türkiye’nin gündeminde kalmamız lazım. Ekmeleddin bey bu manada kamuoyunda yanlış bir bilgi oluşturmuştur. Mutlaka bunu düzeltecektir diye de umuyorum.” Dedi.


Türkiye’deki Suriyeli ailelerin durumlarıyla ilgili de konuşan Bakan Yıldız, “Şimdi bize bir işi nasıl yapıyor camız tarif edilmeye çalışılıyor. Orada ateş altında zulüm altında ve takların topların ve kimyasal silahların kullanıldığı bir Suriye'den bahsediyoruz. Biz ne yapabiliriz oraya kapılarımızı kapatabilir miyiz? İnsanlara hayır siz orada ölüm buraya gelmen diyebilir miyiz? Siz varsayın ki kendi sadakanızdan kendi hayrınızdan onlara bir katkıda bulunduğunu varsayın. Her birimiz harçlığından bir miktarını elverdiği ölçüde ayırıp onlara kullanmak durumunda. Bir kısım yapılan taşkınlıkların yapılan uygunsuz hareketleri Suriyeli kardeşlerimiz tarafından yapıldığını biliyoruz. Onlarla alakalı mutlaka hem asayiş ekipleri hem güvenlik ekipleri tatbikî bunlarla alakalı önlemlerini alacaklar. Buraya gelen Suriyeli mülteciler tabi ki sorumsuz değillerdir ama biz kendilerine kalben bir yardım edin uzatıyoruz burada kendilerini istismar etmeyeceklerini inanıyoruz. Yoklar yoksullar ve o kardeşlerimizin en zor gününde yanlarında olacağız.” Dedi.
Bakan Yıldız, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere Zorkun Yaylası’na gitti. Bahçe ilçesinde Yoksul Aileler iftarına katılacak olan Yıldız, son olarak Düziçi Öğretmenevinde teşkilat üyeleri ile birlikte çay sohbetine katılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar