28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Bakan Selçuk, çocuklarla birlikte tohum ekti, zeytin topladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Selçuk, çocuklarla birlikte tohum ekti, zeytin topladı
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerle birlikte tuhum ekip, zeytin bahçesinde hasat yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerle birlikte tuhum ekip, zeytin bahçesinde hasat yaptı.

Bakan Selçuk, Valilik ziyaretinin ardından, Osmaniye Fidan Yetiştirme Müdürlüğündeki "Tohumdan Fidana, Fidandan Ağaca" adlı projenin tanıtım programına katıldı.

Burada, 7 Ocak İlkokulu Halk Oyunları gösterisinin ardından konuşan Bakan Ziya Selçuk, "Çocuklarımıza ormanın küllerini göstermeden fidan dikmeyelim" şeklindeki ifadesinin birçok ilde dikkate alınmış olmasının ve çeşitli videolarla bu gösterinin yapılmış olmasının, yada bizzat çocuklarla beraber yanan orman mekanlarına ziyaretler düzenlenmesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti. 



Bakan Selçuk, "Çok değerli bir iş birliğiyle faaliyete geçen bu proje, orman işletme müdürlüğümüzün, belediyemizin, milli eğitim müdürlüğümüzün hep birlikte ekip olarak çalıştığı ve bir şekilde Türkiye'ye örnek olabilecek bir projedir diye düşünüyorum.

Çünkü bu proje sadece sembolik olarak bir fidan dikimi yada ağaç dikimi değil, bir çocuğun, binlerce çocuğun, 12 bin civarındaki öğrencimizin, bir tohumu toprağa bırakmak, sadık yarimizle buluşma noktasındaki ilham verici bu projeye destek olmalarını çok önemsiyorum.

Çocuklarımızın önce tohumu toprağa bırakmaları ve 2 yıl süreyle bu tohumun fidana dönüşmesini izlemeleri, bakımını üstlenmeleri, bakımına yardımcı olmaları ayrı bir değer. Hemen akabinde 3'üncü sene ise öğrencilerimizin, çocuklarımızın büyüttükleri bu fidanı toprağa hep birlikte dikiyor olmaları Türkiye için, Osmaniye için çok özel bir proje." dedi. 



Bu projeyi başka iller için de örnek olarak değerlendirmek istediğini vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle devam etti: "Sonuçta, ortaya çıkan bu güzelliği, çocukların merhameti, sevgiyi, beraberliği, ekip ruhunu öğrenmesi ve eğitimin sadece sınıflarda yapılan bir husus değil, aslında tüm hayat sahnesinde cereyan eden bir faaliyet olduğunu içselleştirmesi açısından çok önemli.

2023 eğitim vizyonu da çocukların tabiata hürmet etmesi, doğayla birlikte yaşamasını, hayvan sevgisini ve okul dışındaki ortamlarda yetişmesini öne çıkartan ifadelerle doludur.

Bu ifadelerin hayata geçiyor olmasının bende yarattığı ayrı bir mutluluk ve memnuniyet var. Emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ve bu tohumun gerçekten nasıl fidana dönüştüğünü izlemeleri, çocukların fidanlarla birlikte büyümeleri onların hayatına ayrı bir değer katacaktır."

Konuşmaların ardından orman yangınlarıyla ilgili fotoğrafların sergilendiği alanı gezen Bakan Selçuk, ardından minik öğrencilerle beraber fidan poşetlerine toprak doldurup içlerine tohum attı.

Bakan Selçuk, daha sonra tohumu toprağa ekti.



Bakan Selçuk, ardından Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrenciler tarafından kurulan Tabiat ve Hayvan Bakım Atölyesi'ni gezdi.

Tavşan, horoz, köpek gibi hayvanların bakımını üstlenen öğrencilerle bir süre sohbet eden Selçuk, ardından okulun bahçesindeki zeytin bahçesinde öğrencilerle birlikte zeytin topladı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, daha sonra yerfıstığı, zeytin salamura yapımı ve yerli kök boya kilim dokuma çalışması yapan öğrencileri ziyaret ederek bilgi aldı.

Ardından halat çekme yarışına katılan Bakan Selçuk, öğrencilerin oyunlarına dahil oldu. Ziya Selçuk, okul ziyaretinin ardından Öğretmen Evi'nde düzenlenen öğle yemeğine katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar