25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Bakan Işık: 12 ülkenin Türkiye'ye siber saldırı haberleri asparagastır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Işık: 12 ülkenin Türkiye'ye siber saldırı haberleri asparagastır
Abone ol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de devlet kurumlarına tahsis edilen 'gov' uzantılı internet siteleri ve e-mail hesaplarına 12 farklı ülkeden saldırı haberlerinin asparagas olduğunu söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de devlet kurumlarına tahsis edilen 'gov' uzantılı internet siteleri ve e-mail hesaplarına 12 farklı ülkeden saldırı haberlerinin asparagas olduğunu söyledi.

Saat 10.00' Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayicilerle basına kapalı olarak görüşen olacak olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, daha sonra Osmaniye Valiliği'ni ziyaret etti.

İki ilkokul öğrencisinin çiçek takdimi ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Işık daha sonra valilik makamına geçti. Burada kısa bir konuşmaya yapan Vali Kerem Al, Bakan Işık'ın Osmaniye'ye teşriflerinin kendilerini onurlandırdığını belirterek, "Şehrimizin sorunluklarını aktardık, bir takım talepleri ilettik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

OSMANİYE'DE YOĞUN GELİŞME VAR
Osmaniye'yi ziyaret etmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan, "Osmaniye, Ak Parti iktidarı ile birlikte hızla sanayileşen ve her geçen gün sanayideki üretimini ve istihdamını arttıran bir şehrimiz. Tarım şehrinin yanına sanayi şehri hüviyetini de eklemesiyle birlikte Osmaniye'de çok yoğun bir gelişme var. Kamu yatırımlarımız son 13 yıllık dönemde çok ciddi miktarda arttı. Ama özellikle Organize Sanayi Bölgemizde 2002 yılında 25 kişi çalışırken bugün 10 bin 500 kişi sadece Osmaniye OSB'de çalışması, 1500'e yakın Kadirli OSB'de çalışması ilin son 12 yılda nasıl bir değişim gösterdiğinin en güzel göstergesi. Osmaniye'deki organize sanayi bölgesinin gelişmesine biz tam destek veriyoruz." dedi.

SİBER SALDIRI GÜNÜMÜZ DÜNYASININ ARTIK GÜNLÜK RUTİN İŞLERİNDEN BİRİ

Basın mensuplarının, bazı devlet kurumlarına yapılan siber saldırı konusunda çıkan haberlerle ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Normalde sıradan bir olayı maalesef bu konuyu çok iyi bilmeyen bir kişinin, konuyu iyi bilmeyen bir gazeteciye anlatması sonucu 'Sanki 12 ülke aynı anda Türkiye'ye bir siber saldırı gerçekleştirmiş gibi bir yanlış habere dönüştürmüşler. Böyle bir haberin gerçekle bir ilgisi yok. Şuanda siber saldırı günümüz dünyasının artık günlük rutin işlerinden biri. Bununla ilgili Ulaştırma bakanlığımızla birlikte biz siber güvenlik strateji belgesi hazırladık. Burada siber saldırılara ve siber savunmaya yönelik çok önemli eylemleri hayata geçiriyoruz. Ama özellikle çağımızda teknoloji o kadar gelişti ki sizin hiç haberiniz olmadan evinizdeki bilgisayar bir başka yere siber saldırı gerçekleştirmek için sizin bilginiz dışında kullanılabilir. Teknoloji bu kadar gelişti. Dolayısıyla biz bu noktada bir farkındalık oluşturmak ve özellikle güvenlik programlarının siber sadırılar da bilgisayarların araç olarak kullanılmasını engelleyen güvenlik programlarının Türkiye'de daha fazla kullanımıyla ilgili de şuandan bir çalışmanın içerisindeyiz. Ama aynı anda 12 ülkenin Türkiye'ye saldırı haberleri biraz asparagas bir haber" dedi.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden görüşmenin ardından Bakan Işık ve beraberindekiler, teşkilat mensuplarıyla bir araya gelmek üzere Düziçi ilçesine geçti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar