18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4939
EURO34.7544
ALTIN2490.2

Bakan Eroğlu Bugün Osmaniye’de Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Eroğlu Bugün Osmaniye’de Olacak
Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 68 milyon lira tutarındaki 18 adet yatırım müjdesini vermek üzere bugün Osmaniye’de olacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 68 milyon lira tutarındaki 18 adet yatırım müjdesini vermek üzere bugün Osmaniye’de olacak.

Bakan Eroğlu’nun bugünkü program kapsamında Osmaniye’de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 3 tesisin temelini atacak, Doğa Koruma ve Milli Parklar  (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan 1 tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Bakan Eroğlu bugün saat: 10.30’da Osmaniye ziyaretine ilk durağı Valilik makamı ile başlayacak. Ziyaret sırasında Osmaniye’deki yatırımlarla ilgili basın açıklaması yapacak.

Bakan Eroğlu saat: 11.15’te Cebelibereket Kültür Merkezi Salonunda, Toplu temel atma ve ORKÖY kredileri kullanan köylülerin sertifika dağıtım törenine katılacak.

Bakan Eroğlu buradaki törende;  Düziçi Karacaören Barajı ve Sulaması ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı törende Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Ekosistem Bilgilendirme ve Tanıtım Kompleksi’ni de hizmete alacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Osmaniye’de Orköy kredileri kullandırılan köylülere sertifika dağıtımı gerçekleştirecek.

Temeli atılacak Düziçi Karacaören Barajı ve Sulaması ile 810 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Taşkın koruma tesisleri ile de 2 ilçe taşkın zararlarından korunacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılacak Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Ekosistem Bilgilendirme ve Tanıtım Kompleksi kapsamında ziyaretçi merkezi ve kır lokantası ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı kapsamında ayrıca 18 Kasım 2012 ve 14 Şubat 2014 tarihlerinde Osmaniyelilere verdiği 142 milyon TL’lik 68 müjdeye ilave olarak 68 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Osmaniyelilere toplam 210 milyon liralık 68 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahları, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine kredi ile Kadirli Karatepe Köyüne 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulması yer alıyor.

Bakan Eroğlu; Saat: 12.30’da Ak Parti il Başkanlığını ziyaretinin ardından Osmaniye’den ayrılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar