20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bahçeli Hemşehrilileri ile Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adayı olduğu memleketi Osmaniye'ye geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adayı olduğu memleketi Osmaniye'ye geldi.

Otoyolun Osmaniye gişelerinde milletvekili Ruhi Ersoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu ve kalabalık partili grubu tarafından karşılanan Devlet Bahçeli, ilk olarak Osmaniye Belediyesi'ni ziyaret etti. Gazetecilerin görüntü almasının ardından basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette Devlet Bahçeli'nin Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldığı belirtildi.

KALDIRIN ŞU TRT MİKROFONUNU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, belediye ziyaretinin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'ne geçti. Burada gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelen Bahçeli onların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Bahçeli'ye derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Şube Başkanı Durmuş Öksüz, son zamanlarda artan terör olaylarında Osmaniyeli 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu hatırlattı. Öksüz ayrıca, dernek çalışmaları sırasında bir otobüse ihtiyaç duyduklarını kaydederek bu konuda Bahçeli'den destek istedi. Devlet Bahçeli de "Bu konuda sana yardımcı olacağım, ben halledeceğim bunu" dedi.

Devlet Bahçeli daha sonra ziyaretle ilgili bir değerlendirme yapacağı sırada masaya bırakılan kanal ve haber ajanslarının mikrofonları arasında TRT'nin mikrofonunu görünce "Kaldırın şu TRT'nin mikrofonunu" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine TRT muhabiri mikrofonu alarak dışarı çıktı.

BUNLARIN HESABI SORULACAK

Bahçeli daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Acımız çok büyük. Osmaniye'miz çok sayıda şehit veren bir ilimiz olarak dikkat çekmektedir. Osmaniyeli şehit ailelerimiz çok sabırlı ve soğukkanlı. Aileler olsun, yakınları olsun çok büyük sabır ve soğukkanlılıkla karşılamaktadır ve inşallah gün gelecek tüm bunların hesabı sorulacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Allah bundan sonrasını vermesin. Dernek Başkanımız Durmuş Bey çok rahat bizi arayabilirsiniz. Osmaniye'deki teşkilatımızı ve belediye başkanımızı hem de Ankara'da beni arayabilirsiniz. Şehit ailelerimizin sorunlarını, şehitlerimizin kalan evlatlarının her türlü eğitimi ve sorunları konusunda da yardımcı olabileceğimizi bilmenizi istiyorum." Durmuş Öksüz daha sonra üyelerin sorunlarının yer aldığı bir dosyayı Devlet Bahçeli'ye verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Osmaniye Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi ziyaretlerinin ardından, Cebeli Bereket Kültür Merkezi'ndeki salon toplantısına geçti.

SAYIN KILIÇTAROĞLU BU AKILLARI SİZE KİM VERİYOR

Burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Bahçeli, buradaki konuşmasında, şöyle dedi:

“Şimdi bu gelişmeler ışığında ortada fol yok yumurta yok, kimin hükümet kuracağı dair kimsenin görevlendirdiği yok. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu hiç bir temasa geçmede, hiç bir şekilde düşüncesini paylaşmadan bir görüş ortaya koyuyor. 'Sayın Bahçeli'ye Başbakanlığı verebilirim' diyor... 'Hayda'.. Sen Cumhurbaşkanından hükümet kurma yetkisi aldın, koalisyonu MHP ile yapmayı düşünüyorsun bunu düşünürken de bizi inandırıp arkana takmak için başbakanlığı Çin'den gelen bir oyuncak olarak bizi çocuk görüp de bizimi kandırmaya çalışıyorsun. Bunun yanında birde diyorlar ki AKP yüzde 40, onun dışındaki 4 parti yüzde 60. Dolayısıyla yüzde 60'lık bir blokla bir koalisyon kurulabilir. Sayın Kılıçtaroğlu bu akılları size kim veriyor. Milliyetçi Hareket Partisi HDP denen ihanetle yan yana gelerek 60'lık bir bloğun içerisinde olacağını sana kim söylüyor. Bunlar koalisyon öncesinde ve sonrasında yapılan tartışmalardır. Fazla ciddiye alınacak tarafı yoktur. Ciddi alınacak taraf ne zamandır ve nerededir? Sayın Cumhurbaşkanının koalisyon hükümeti kurma amacıyla mevcut 4 partiden sırasıyla mecliste en fazla temsil edilenden başlayarak hükümet kuruluncaya kadar bazı yetkilendirmeleri yapma halidir. Seçim 7 haziranda bitmiştir 21 gün sonra vesayet altında bulunan Serok Ahmedi görevlendirmiştir. 9 Temmuzda görev üstlenmiş olan Ahmet Davutoğlu bey 13 Temmuzda mecliste bulunan Ana muhalefet konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisiyle bir görüşme yapmıştır. 14 Temmuzla MHP ile bir görüşmede bulunmuştur. Halkın Demokrasi Partisiyle bir görüşme yapma ihtiyacında o donem için fayda görmemiştir. CHP ve MHP ile görüşmeyi tercih etmiştir.  14 Temmuzda bize 5 kişilik aile heyetiyle gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisinde tavan ve taban yoktur. Dava partilerinde tavan olmaz taban olmaz. Hepsi dava insanıdır. O sebepten dolayı gerçekleri havuz televizyonundan değil, tavanı ve tabanı olmayan ama davanın neferleri olarak bir arada değerlendirebiliriz"

BUNLARIN HESABI SORULACAK

Bahçeli, "20 Temmuzdan itibaren çok sayıda polisimiz, mehmedimiz, korucumuz, sivil insanlarımız hayatlarını kaybetmiş, yüzlerce şehidimiz olmuştur. Şimdi çıkmışlar 'Biz valilere bu talimatı verdik ama yanlış anlamışlar. Biz aldatıldık, biz kandırıldık' diyor. Peki bu şehitleri 20 temmuzdan bu güne kadar hesabını kim verecek. Bu talimatı veren Başbakan, ona bu kararı alma yetkisini tanıyan Cumhurbaşkanı, 20 Temmuz veya 3 Ocak 2013 tarihinden bu günlere kadar güneydoğuda kim bu şehitlerimizin verildiği il ve ilçelerde kim valiyse, kaymakamsa, emniyet müdürüyse bunların hepsinden cenabı Allah bize yetki verilirse hesap sorulacak, bundan kaçış yok. Terörle mücadele çözüm süreci adı altında müzakereye dönüştürülüp memleketi bölmeye kimsenin hakkı yoktur."

Devlet bahçeli, toplantının ardından, yarınki programlara katılmak üzere Adana'ya geçti


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar