19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3372
EURO35.1875
ALTIN2243.8

Bağımlılıkla mücadele kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bağımlılıkla mücadele kurulu toplandı
Abone ol
Osmaniye’de Vali Coşkun başkanlığında, bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulunun 2018 yılının ilk toplantısı yapıldı.

Osmaniye’de Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında, bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulunun 2018 yılının ilk toplantısı yapıldı.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun 2018 yılı 1. Toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet  Altunkaynak, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mücahit Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Oğuzhan Çetin,  İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aykut Bulut ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu PsikologNaci Menet tarafından yapılan ‘Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları’ hakkında sunumu ile başladı.

Sunumun ardından konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Bu konu ile ilgili daha önce bir kurulumuz mevcuttu ve çalışmalar bu çerçevede yürütülüyordu. Ancak son 2017/23 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile birlikte, Türkiye genelinde bağımlılık ile mücadele konusunda yeni bir yapılanma oluşturuldu. Bu kapsamda ilimizde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu teşkil edildi ve bu Kurulun altında da teknik çalışma grupları oluşturuldu.  

Bu teknik çalışma gruplarının yapacakları çalışmalar doğrultusunda Kurulumuzun gündemi belirlenecek ve bundan sonraki süreçte çalışmalar bu doğrultuda yürütülecektir” dedi. 

Bağımlılıkta mücadelenin en önemli ayaklarından birinin uyuşturucu ile mücadele olduğunu belirten Vali Coşkun, “Bu kapsamda ilimizde hem emniyet tedbirleri alınıyor hem sivil toplum kuruluşlarımızın ve diğer kurumların çalışmaları devam ediyor. Bundan sonraki süreçte aynı minvalde bu çalışmalar yürütülecektir. Kurulumuzun yapacağı çalışmalarla başarılı sonuçlar almayı arzu ediyoruz. Bu konuda hep birlikte gayret göstereceğiz. Katılım ve katkıları nedeniyle tüm Kurul üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyelerinin görüş ve önerileri alınması ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar