28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Avukat çiftlerin 'Cumhurbaşkanına hakaret davası' ertelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avukat çiftlerin 'Cumhurbaşkanına hakaret davası' ertelendi
Abone ol
Adana Barosu avukatlarından Tugay Bek ile eşi Sevil Aracı Bek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 5 yıl hapis istemiyle yargılandıkları davada hakim karşısına çıktı.
Adana Barosu avukatlarından Tugay Bek ile eşi Sevil Aracı Bek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 5 yıl hapis istemiyle yargılandıkları davada hakim karşısına çıktı.

Eski uzman çavuş İbrahim Alıcı, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mart 2014'te Osmaniye'de düzenlediği mitinge üzerinde ampul bulunan ve 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan tişörtle gitti.

Alıcı, bir süre sonra yanında getirdiği pankartı açtı. Partililerin tartakladığı Alıcı, polislerce gözaltına alındı. 'Kamu görevlisine hakaret'ten hakkında işlem yapılan İbrahim Alıcı, emniyete götürülmeden önce miting alanında platformun arkasında kapalı bir minibüste Başbakanlık korumalarının kendisine işkence ettiğini öne sürüp Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı takipsizlik kararı verirken, Alıcı'nın avukatları Tugay Bek ile eşi Sevil Aracı Bek, Osmaniye Sulh Ceza Hakimliğine verdikleri dilekçe ile takipsizlik kararına itiraz etti. Mahkeme, itirazı reddetti. Mahkeme daha sonra avukat çiftin itiraz dilekçesinde Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle Şubat 2015'te Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı, avukatlar hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmaları için Osmaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

'SUÇ İŞLEMEDİK'

Bugün görülen davanın ilk duruşmasına Tugay Bek ile Sevil Aracı Bek, Adana Barosu Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık ile çevre illerden gelen 30 avukat katıldı. Duruşmada avukat çift, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, savunmaları aldıktan sonra davayı erteledi.

Sevil Aracı Bek, itiraz dilekçesinde hakaret içeren cümleler olmadığını belirterek, Aslında bizim oradaki amacımız tamamen müvekkilimizin uğramış olduğu şiddeti, işkenceyi ortaya çıkartmak ve oradaki sorumlular hakkında bir ceza davası açılmasını sağlamaktı. Beraat kararı çıkacağını düşünüyoruz, çünkü işlemiş olduğumuz bir suç aslında yok diye konuştu.

ALICI, ERDOĞAN'A HAKARETTEN BERAAT ETMİŞTİ

Öte yandan İbrahim Alıcı, miting sırasında açtığı 'Hırsız var' yazılı pankartıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, üzerinde ampul bulunan ve 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan tişörtle de Ak Parti tüzel kişiliğine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı Osmaniye 6'ıncı Ceza Mahkemesi'nde beraat etmişti.

Mahkeme öncesi konuşan Tugay Bek, "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mart 2014'te Osmaniye'de düzenlediği mitingde, 'itina ile yürütme yapılır' yazılı tişörtü giyip 'Hırsız var' yazılı pankartı açtığı için gözaltına alınan İbrahim Alıcı, başbakanlık korumaları tarafından Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmesi gerekirdi. Ancak bir saat boyunca minibüste neden bekletildiğinin bizim açımızdan tek izahı işkence yapıldığıdır. Raporlarda bunu kanıtlıyor. Biz bunun üzerine raporlarla ilave bir suç duyurusuna ilişkin Osmaniye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş ve bir yıllık süreç sonrasında takipsizlik kararı verildi. Takipsizliğe İbrahim Alıcı'nın avukatı olmaktan doğan bir sorumluluğun gereği olaraktan bizde itirazda bulunduk. Sulh Ceza hakimliği de aslında beklediğimiz gibi bunun reddine karar verdi. Bununla da yetinmedi aynı zamanda takipsizlik kararına vermiş olduğumuz itiraz dilekçesi yoluyla Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimiz iddiasıyla hakkımızda tekrardan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Bizce tartışmalı olan husus şu, biz zaten takipsizlik kararına itiraz ediyoruz, Sulh Ceza Hakimi de vermiş olduğu karara itiraz ettiğimiz savcılığa tekrardan bizi havale ediyor, ihbarda bulunuyor. Bunun neticesinde hakkımızda Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tekrardan dava açılıyor." dedi.
 
Avukat Sevil Aracı Bek ise yazılan dilekçede hakaret içermeyen sözler ve cümleler kullanıldığını belirterek, "Aslında bizim oradaki amacımız tamamen müvekkilimizin uğramış olduğu şiddeti işkenceyi ortaya çıkartmak ve oradaki sorumlular hakkında bir ceza davası açılmasını sağlamaktı. Bu yargılamada da savunmamızı yapacağız ve beraat kararı çıkacağını düşünüyoruz, çünkü işlemiş olduğumuz bir suç aslında yok." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar