19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5955
EURO34.8547
ALTIN2507.9

“Attığın Basket Olsun” projesiyle engeliler spor kulübüne destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Attığın Basket Olsun” projesiyle engeliler spor kulübüne destek
Abone ol
OSMANİYE Gençlik Kadın Basketbol Takımı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, “Attığın Basket Olsun” projesiyle 7 Ocak Engelliler Spor Kulübüne ekonomik destek olacaklarını söyledi.
OSMANİYE Gençlik Kadın Basketbol Takımı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, “Attığın Basket Olsun” projesiyle 7 Ocak Engelliler Spor Kulübüne ekonomik destek olacaklarını söyledi.

Başkan Teke, Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden kadın basketbol takımının 15 günde bir kendi sahasında oynayacağı karşılaşmalarda atılan her basket için engelliler spor kulübüne 5 TL destek verileceğini belirterek, “İnşallah bu katkı artarak devam edecektir.” Dedi.

Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk ve 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun ve üyeleri, OTSO Başkanı Murat Teke’yi oda binasında ziyaret ettiler.

EN ÖNEMLİ SORUN BEYNİMİZDEKİ ENGELLERİ KALDIRABİLMEK

“Attığın Basket Olsun” projesiyle elde edilecek gelirin Tekerlekli Sandalye Basketbol takımına destek olarak verileceğini belirten Teke, “Kendi sahamızda ne kadar attıysak onu 5 ile çarpıp tekabül eden rakamı engelli basketbol takımı kulübümüze bağışlayacağız. Buda demektir ki taraftarımız bizi ne kadar çok desteklerse bu destek sonucunda elde edilecek parayı destek olarak bağışlayacağız. Buda tekerlekli sandalye basketbol takımımıza fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Amacımız diğer engelli sporlara da ciddi destekler vermektir. En önemli sorun zihnimizdeki beynimizdeki engelleri kaldırabilmektir.

Bedensel engeller bir şekilde ortadan kaldırılabiliyor ama zihnimizdeki engelleri de ortadan kaldırabilirsek her işi çözebileceğimize inanıyorum. Bu takım bizim takımımız eminim ki 7 Ocak engelliler spor kulübü de bizim takımı kendi kulübü olarak görüyordur. Osmaniye’de de herkesin bu şekilde düşünmesini istiyorum. Kendi sahamızda attığımız her basket için 5 TL bağışımız olacak.

Bu 15 günde bir gerçekleşecektir. Biz bu kampanyayı başlatıyoruz. Sporseverlerimizin de şunu iyi bilmesini istiyoruz, takımımıza ne kadar çok destek olursanız bu engelli spor kulübümüze maddi kaynak olarak dönecektir. Engelliler kulübüne platformuna bir nebzede katkıda bulunabilmek bizleri mutlu edecektir. İnşallah bu katkı artarak devam edecektir.” Dedi.

OSMANİYELİLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk ise Osmaniye’nin basketbolda geldiği yerin kendileri gurur ve onurlandırdığını belirterek, “Kadın Basketbol takımımızın birinci ligde oynaması, basketbolun Osmaniye'de sevilmesi noktasında çok faydası olacağını düşünüyorum.

Biz zor şartlarda mücadele eden 7 Ocak Engelliler takımımın da aynı şekilde sahiplenilmesini istiyoruz. Bu anlamda öncelikle ekonomik olarak sahiplenilmesi lazım, çünkü engelliler bedensel engellerin yanı sıra ekonomik engellerle karşı karşıyalar. Bu engellerin ortadan kaldırılması için Osmaniyelilere çok iş düşüyor. Bu konuda bizleri destekleyen ve proje oluşturulan Osmaniye Gençlik Kadın Basketbol Takımı Başkanı Murat Teke başta olmak üzere antrenörüne yöneticilerine ve sporcularına teşekkür ediyorum. Bu proje Osmaniye’de ve Türkiye’de bir ilk olacak ve örnek olacağını düşünüyorum. Bugün belki cüzi miktarla başlayacak ama ileride bunun artacağını düşünüyoruz.” Diye konuştu.

7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun da sporda dayanışmanın en güzel örneğinin sergilenmekte olduğunu belirterek, “Sporun anlamı zaten dayanışmak, birliktelik demektir. Bunu Osmaniye’de Osmaniye Gençlik Kadın Basketbol Takımı Başkanımız Murat Bey ve Serkan Erdem Bey bir proje yaparak hayata geçirdiler. Bu tür desteklerin yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar