29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Atık Su ve Lağım Karışan Dere Yatağı Mahalleliyi Tehdit Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atık Su ve Lağım Karışan Dere Yatağı Mahalleliyi Tehdit Ediyor
Abone ol
Osmaniye'de, Dumlupınar Mahallesi Kuzey çevre yolu kenarında evleri bulunan vatandaşlar, içerisinden atık su ve lağım karışan dere yatağından dolayı tedirgin oluyor.
Osmaniye'de, Dumlupınar Mahallesi Kuzey çevre yolu kenarında evleri bulunan vatandaşlar, içerisinden atık su ve lağım karışan dere yatağından dolayı tedirgin oluyor.

Pis suyun mahallede tehlike saçtığını belirten mahalleliler yetkililerin bu soruna biran önce çözüm bulunmasını istedi.

Vatandaşlar Hacı Mustafa Palalıoğlu Camii önünde toplanarak, yetkililere hizmet etme çağrısında bulundular.



DİĞER MAHALLELER KADAR BİZDE HİZMET ALMAK İSTİYORUZ

Ev hanımı Sultan Taşdemir diğer mahalleler kadar kendilerde hizmet almak istediklerini belirterek, "Biz sadece diğer mahallelere de verilen hizmetin buraya verilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın atık su ve lağımların karıştığı dere yatağına düşmesinden çok korkuyoruz. Eğer bir kanalizasyon sistemi yapılırsa her şey yoluna girer. Biz bu hastalıklardan, pis kokulardan kurtuluruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA BİR ŞEY  OLURSA ŞİKAYETÇİ OLURUZ
Özellikle kanalizasyon sorununun biran önce çözüme kavuşmasını isteyen ve çocuklarının sivrisinekler yüzünden mahvolduğunu belirten Mehtap Taşdemir, "Cildimizin her yeri yara bere içerisinde. Çoçuklarımızı evden dışarı çıkaramıyoruz. Hastalıklar enfeksiyonlar başladı. Eğer çocuklarımıza birşey olursa  görevini yapmayan buraya hizmeti getirmeyen yetkililer hakkında şikayetçi oluruz. Bizde insanız bizde düzgün bir hayat yaşamak istiyoruz" dedi.

'MEDENİYETTEN ÇOK UZAK BİR DURUM YAŞATILIYOR'
Hacı Mustafa Palalıoğlu Camii Dernek Başkanı Ömer Bahçeci de konuşmasında şöyle dedi: "Bizim buraya altyapı talebimiz olmuştu. Neticede bir sistem yapıldı.  Ancak bu sistem kör noktaya yapıldı randıman alınmıyor. Sistemin uzmanları bile yapılan çalışmayı kabullenmiyor. Dinimizin ilk emri İlimdir. Mahalledeki çocuklar burada kuran kursunda  eğitim alıyorlar. Ancak buraya gönderilen kurs öğretmenlerimiz temel ihtiyaçları olan tuvalet için evin dışına yapılan kapısı penceresi olmayan kulübe tarzı yerlere gitmek zorunda kalıyorlar. Medeniyetten çok uzak bir durum burada halen yaşatılıyor. Ancak biz Müslümanlar temiz olmak zorundayız.

Mahalle sakinleri 10 yıldır hizmet bekliyor. Çeşitli dilekçeler verilmesine rağmen kalıcı bir çözüm halen sağlanmamıştır. Mahalledeki çocukların dereye düşmemesini ve işlerin kötüye gitmemesini istemiyoruz. Bu yüzden biran önce altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının gerçekleşmesini talep ediyoruz. Biz  tüm kurumlara amirlere memurlara ulaşmış durumdayız. Ancak bize sunulan çözüm ortada biz bu çözüme inanmıyoruz. Duyarlı ve görev ilkesi olan yetkililerden yardım bekliyoruz"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar