24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5884
EURO34.952
ALTIN2430.0

Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 90. yılını kutladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 90. yılını kutladık
Abone ol
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 90. yıldönümü dün törenlerle kutlandı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 90. yıldönümü dün törenlerle kutlandı.

Kutlama programı Osmaniye DDY tren istasyonunda Atatürk’ün trenle gelişinin temsili olarak karşılanması ile başladı.

Karşılama sırasında siren eşliğinde 21 pare top atışı yapılırken, İzci grubu tarafından tören alanına getirilen Türk bayrağı Vali Kerem Al’a sunuldu.



Bayrağı öperek teslim alan Vali Kerem Al, "Ulu Önder Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 90. yıl dönümünde geleceğimizin teminatı gençler tarafından sunulan şanlı bayrağı Osmaniye halkı adına teslim alıyorum" diye konuştu.

Kutlamalar, belediye mehter takımının gösterisi, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı öncülüğünde  DDY tren garından başlayan kortej yürüyüşü Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.



Atatürk Anıtı önündeki tören, Vali Kerem Al’ın Anıta çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Vali Kerem Al Şeref defterine imzalayarak, şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak yeni nesillere armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Osmaniye’mize gelişinin 90. Yıldönümünde tüm Osmaniyeliler olarak bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyoruz. Anadolu  1071 yılında kazanılan büyük zaferden sonra birçok defa düşman saldırısına uğramış ancak her defasında milletimiz şanlı bir mücadele ile vatanımızı korumayı bilmiştir.



Şüphesiz milletimizin son şanlı mücadelesi de İstiklal Harbidir. Tam bağımsızlık ve millet egemenliği prensipleri üzerine inşa edilen Kurtuluş Savaşı, bir bağımsızlık ve özgürlük destanıdır. Bu destanla kahraman ecdadımız canları ve malları pahasına şerefli bir mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmayı başarmıştır. Şanlı kurtuluş zaferinin ardından yurt gezilerine çıkan Gazi Mustafa Kemal, 16.01.1925 tarihinde Osmaniye'ye gelerek “Osmaniye Kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği samimi tezahürattan fevkalade mütehassısım.



Bu güzel kalpli mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti için ayrıca fırsat arayacağım” diyerek şehrimizi ve insanımızı onurlandırmıştır. Tarih milletimizin hatıra defteridir. Bugün en önemli görevimiz millet olarak ecdadımızın kahramanlıklarını, düşüncelerini ve ideallerini tüm yönleriyle yeni nesillere aktarmaktır. Bu vesileyle, bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”



Kutlama törenine Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç,Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcıları Yusuf Özdemir, Alp Eren Yılmaz ve Muammer Balcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Vali Kerem Al’ın şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar