19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8273
ALTIN2511.1

Atatürk’ü ölümünün 77. yılında saygı ile andık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk’ü ölümünün 77. yılında saygı ile andık
Abone ol
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılında bugün Osmaniye’de de törenlerle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yılında bugün Osmaniye’de de törenlerle anıldı.

Eski Valilik binası önündeki ilk tören saat:08.55’te Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlandı.

Saatler 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi, ardından bayrak yarıya indirildi.

Vali Kerem Al Şeref Defterini imzalarken, şu görüşlere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde aziz hatırasını milletçe rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.

Milletimizin İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve cesaret dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olmuştur. Büyük bedeller ödenerek kurulan ve onun en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in kazanım ve değerlerine sahip çıkmak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak hedefidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ecdadını tanıdıkça kendinde daha büyük işler yapma kuvvetini bulacaktır” ifadesi doğrultusunda gençlerimize tarihimizi ve değerlerimizi iyi öğretmeli, benimsetmeli ve geleceğe hazırlamalıyız. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin de aynı şuur ve inançla, cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inanıyoruz.
Her 10 Kasım günü, onu kaybetmenin hüznünü yaşarken ona ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor; ülkemiz için doğruluk, demokrasi ve eşitlikten ayrılmadan; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa kapı aralamak için canla başla çalışıyoruz.

Bu düşünce ve duygularla, İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Atatürk Anıtı önündeki törene; Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı  Ziya Koç, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy, Kamu kurum ve kuruluşlarının Müdürleri, Sivil toplum kuruluşları ve Siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı önündeki tören burada sona ererken, program Cebelibereket Kültür Merkezi Salonunda devam etti.

Buradaki program saat:09.50’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.

Cebelibereket Anadolu Lisesi öğretmeni Kasım Çelikkıran tarafından günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yapıldı.

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerince hazırlanan Atatürk’ün sevdiği türküler eşliğinde “Atatürk Oratoryosu”sunun sunumu ile program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar