19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişi kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişi kutlandı
Abone ol
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 93'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 93'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

İlk program Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu'nda yapıldı.

Buradaki törende Atatürk'ün temsili karşılanması gerçekleştirildi.



Siren çalarak gara gelen trenin vagonundan inen izciler ValiÖmer Faruk Coşkun'a Türk Bayrağı'nı teslim etti.

Bu sırada Osmaniye Belediyesi tarafından 21 pare top atışı yapıldı.

Daha sonra Mehter Takımı mini bir konser verdi ve ardından Atatürk'ün en sevdiği türkülerden biri olan 'vardar ovası'nı seslendirdiler.

Halk oyunları gösterilerinin ardından askeri bando, tören bölüğü ve mehter eşliğinde Salih Bahçeli İlkokuluna kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sonrasında Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından şeref defteri imzalandı.



Vali Coşkun, mesajında şunları kaydetti: "Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, 16 Ocak 1925 tarihinde İlimizi de ziyaret etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal’i ağırlamanın sevincini yaşayan Osmaniyeliler de birlik ve beraberlik içerisinde onu bağrına basarak, coşkuyla karşılamışlar ve şehrimizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır.

Aziz milletimizin o zor günlerde ortaya koyduğu birlik, beraberlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır.

Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engelin, alt edemeyeceğimiz hiçbir iç veya dış tehdidin olamayacağına inanıyorum" 

Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye BaşkanıKadir Kara, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar