18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5118
EURO34.825
ALTIN2489.4

Atatürk anıtı yeniden yerini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk anıtı yeniden yerini aldı
Abone ol
Osmaniye’deki Atatürk Anıtı, Meydan çalışmaları nedeniyle yerinden kaldırılmasının ardından, inşaatların tamamlanması sonucu Anıt yerine yerleştirildi.

Osmaniye’deki Atatürk Anıtı, Meydan çalışmaları nedeniyle yerinden kaldırılmasının ardından, inşaatların tamamlanması sonucu Anıt yerine yerleştirildi.

Osmaniye Kaymakamlık, sonrasında da Valilik hizmet binası önündeki Atatürk Anıtı, Valilik binasının taşınması sonrasında da Meydan düzenleme çalışmaları nedeniyle yerinden bir süre için kaldırılmıştı.

Osmaniye Devlet Bahçeli alt geçidi ve Meydan çalışmalarının tamamlanması neticesinde, Atatürk anıtı yeniden esti yerine getirilerek yerleştirildi.

Devlet Bahçeli Meydanı içerisinde, Osmaniye Şehitlik anıtı arkasındaki alana yerleştirilen Atatürk Anıtı’na arka zemin duvarları da yapıldı.

Henüz açılışı yapılmayan, ancak bir süredir kapalı olarak gizli tutulan anıt açık hale getirilirken, bu alandaki eksik ve aksaklıklar konusunda araştırma ve incelemelerin yapıldığı öğrenildi.

OSMANİYE ZİYARETİNDEKİ SÖZLER YAZILMALI

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Osmaniye Ozanlar,  Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak Atatürk Anıtının eski halinden daha gösterişli olduğunu belirterek; “ Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizdeki anıtının yeniden eski yerine konulmasından dolayı ilgililere teşekkür ediyoruz. Ayrıca şu andaki Anıtın bulunduğu yerin sağ tarafına 50 metre uzaklıkta eski yıllarda Osmaniye Kaymakamlık binası olarak bilinen iki katlı bir bina bulunmaktaydı.

Tren istasyonundan buraya kadar yürüyerek gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bina önündeki çınar ağaçları altında kahve içtiğini öğreniyoruz.

1922 yılında Atatürk’ün Osmaniye ziyareti sırasında söylemiş olduğu sözlerin bu anıtın uygun görülebilecek bir yere yazılmasını yetkililerden istiyoruz!”diye konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar