19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5951
EURO34.7975
ALTIN2498.0

ASM, TSM ve ASHİ Açılışları yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASM, TSM ve ASHİ Açılışları yapıldı
Abone ol
Osmaniye’de Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmet binalarının açılışı gerçekleşti.
Osmaniye’de Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmet binalarının açılışı gerçekleşti.

Osmaniye’de; 18 No’lu Aile Sağlığı Merkezi, 19 No’lu Aile Sağlığı Merkezi, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Merkez 10 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binalarının açılışları Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından yapıldı.

Açılışlara, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Mehmet Altun, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.



OKÜ’DE 18 NO’LU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI
İlk olarak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan yerleşkesinde bulunan 18 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı. 120 metrekare alanda 2 poliklinik odası, 1 tıbbi müdahale odası, 1 aşı odası ve 1 emzirme odasından oluşan 18 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin 2 aile hekimi ve 2 aile sağlığı personeli 13 Bin 750 nüfusa hizmet vereceği kaydedildi.

Açılışta konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi mesafeler alındığını belirterek, Osmaniye’de sağlık alanında yapılan yatırımlardan söz etti. Tüm hizmetlerin insanların daha huzurlu,  sağlıklı ve mutlu yaşamaları için yapıldığının altını çizen Durmuşoğlu, bugün açılışı yapılan 18 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise Üniversitenin gün geçtikçe geliştiğini belirterek, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi için Aile Sağlığı Merkezi’nin önemli bir ihtiyaç olduğunu, bu önemli ihtiyacın bugün karşılanmış olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Üniversitenin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını belirten Dr. Suat Önal, 18 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından 18 No’lu Aile Sağlığı Merkezi binasının açılışı Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Açılışın ardından Vali Kerem Al, Aile Sağlığı Merkezi'nin hayırlı olmasını dileyerek,  hizmet binasında incelemelerde bulundu.

MİMAR SİNAN MAHALLESİNDE 19 NO’LU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI
Vali Kerem Al ve protokol mensupları daha sonra Mimar Sinan Mahallesinde bulunan 19 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin açılışını gerçekleştirdiler. Açılış öncesinde verilen bilgilerde 140 metrekarelik alanda 2 poliklinik odası, 1 tıbbi müdahale odası, 1 aşı odası ve 1 emzirme odası ve 1 gebe izleme odasından oluşan 19 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin 2 aile hekimi ve 2 aile sağlığı personeli ile hizmet vereceği kaydedildi.

Programın devamında Vali Kerem Al ve protokol mensupları 19 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin kurdelesini keserek açılışını yaptılar. Vali Al, Aile Sağlığı Merkezinin hayırlı olmasını temenni etti.  Açılışın ardından Vali Al ve Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, hizmet binasını gezerek, incelemelerde bulundular.

ESENEVLER MAHALLESİNDE MERKEZ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ, ŞİRİNEVLER MAHALLESİNDE MERKEZ 10 NO’LU 112 ASHİ AÇILDI
Program, Esenevler Mahallesinde bulunan Merkez Toplum Sağlığı Merkezinin açılışı ile devam etti. Açılış sırasında verilen bilgilerde, Toplum Sağlığı Merkezi’nin 1900’lü yıllarda, Osmaniye Tren İstasyonunun yapımı sırasında Alman mühendis ve teknisyenlerin konaklaması amacıyla Almanlar tarafından inşa edildiği belirtilerek, binanın daha sonra 1972 yılına kadar Devlet Hastanesi, 1972-1982 yılları arasında Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi, 1982-1989 yılları arasında Sağlık Ocağı, 1989-2015 yılları arasında ise Osmaniye Sağlık Meslek Lisesi ve Sağlık Eğitim Enstitüsü binası olarak hizmet verdiği kaydedildi. 2011 yılında kültür varlığı olarak kaydedilen ve Toplum Sağlığı Merkezi hizmet binası olarak hizmet verecek Merkezin kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi, iş sağlığı ve güvenliği birimi, göçmen polikliniği, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması birimi, verem savaş dispanseri ve sıtma savaş birimlerinde görevli 19 tabip ve 126 personeli ile hizmet vereceği bildirildi.

Programda ayrıca Şirinevler Mahallesinde hizmet verecek olan Merkez 10 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışı da gerçekleştirildi.
Açılış sırasında konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, bugün açılışı yapılmış olan sağlık kurumlarının hayırlı olmasını temenni ederek, tüm vatandaşlara sağlıklı bir hayat dilediler.

Konuşmaların ardından açılış Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından gerçekleştirildi. Vali Kerem Al, her iki kurumunda hayırlı olmasını ve vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamalarına katkıda bulunmasını temenni etti.

Açılış programı günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar