20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Aşağıbozkuyu Köyünde Yetişen Sebzeler 32 İl’e Gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşağıbozkuyu Köyünde Yetişen Sebzeler 32 İl’e Gidiyor
Abone ol
OSMANİYE’nin Kadirli İlçemize bağlı Aşağıbozkuyu Köyümüzde üretilen sebzeler 32 ilde pazarlanıyor.
OSMANİYE’nin Kadirli İlçemize bağlı Aşağıbozkuyu Köyümüzde üretilen sebzeler 32 ilde pazarlanıyor.

Üretici Türker Öz’ün gayretiyle İlçede sebzecilik dört yıl içerisinde farklı bir boyut kazandı. İşletmede 1200 dekar alanda lolorosso, yedikule ve standart marul çeşitlerinden yılda 5 milyon adet üretilerek Türkiye’nin 32 ilindeki toptancı hallerine pazarlandığı kaydedildi. 2 bin 300 dekar alana ekilen ıspanaktan yılda yaklaşık 3 bin ton ürün elde edildiği, 2 bin 200 dekar alanda ise turp çeşitleri ekilerek yılda 7 Bin ton ürün yine ülkenin birçok yerine pazarlandığı bildirildi.

Tüm bu işler ilçede önemli bir istihdam kapısı açmış durumda ve işletmede 13 sigortalı işçinin yanında hasat dönemlerinde yoğun olmak üzere yaklaşık 450 mevsimlik işçi dikim, çapalama, gübreleme, ilaçlama, sulama ve hasatta çalıştığı belirtildi.

İşletmede çeşit seçimi, ilaç ve gübre kullanımı, sulama ve hasat zamanlarının belirlenmesi, kültürel işlemlerin uygulanması konularını yönetmek üzere bir zirai danışmandan yardım alınıyor. İşletme planlı ve modern üretim teknikleri kullanılarak zamanında ve uygun dozda ilaç ve gübre kullanımı yapıldığında tatminkâr ve kaliteli, Pazar problemi olmayan ürün alınabileceğinin en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Bunun yanında işletmede çalışan işçiler mutlu ve hallerinden memnun. Çünkü verimli bir üretim modeli hem işvereni hem işçiyi memnun ediyor hem de yöre ekonomisini canlandırıyor. Bunca üretimin gerçekleşebilmesi için büyük bir girdi akışı ve nakliye işleri gerekiyor. Fidelerin, tohumların, gübrelerin, ilaçların, işçilerin temin edilip taşınması, her türlü bakım ve hasat işleri, ürünlerin hasat edilip pazara taşınması Kadirli ekonomisine olduğu kadar il ekonomisine de büyük bir katkı sağlıyor.

Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, işletmeyi ziyaret ederek işletme yetkililerinden bilgi aldı. Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planında açıkta sebze yetiştiriciliğine büyük yer verildiğini belirten İbrahim Sağlam, bu tür çalışmaların diğer vatandaşlara da iyi bir örnek olduğunu, gayretli çalışmaların sonuç verdiğini belirtti. Sebzeciliğin tarla tarımına göre daha kazançlı olduğunu vurgulayan Sağlam, birim alandan elde edilen geliri arttırmak için sebzeciliğin bir alternatif olduğunu söyledi. Müdür Sağlam, sebzecilik konusunda İl ve İlçe Müdürlüklerinin her türlü teknik desteği vereceğini, Bakanlığın gerek Mazot-Gübre-Toprak Analizi gerekse Alet Ekipman ve Sertifikalı Fide, Tohum desteği konularında üreticilere destekleme ödemesi yaparak girdi maliyetlerine katkı sağladığını, her vatandaşın bunlardan mutlaka faydalanması gerektiğini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar