19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3385
EURO35.1669
ALTIN2244.8

Araç sahiplerine, egzoz gazı uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç sahiplerine, egzoz gazı uyarısı
Abone ol
Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven, motorlu taşıtların, özellikle şehir merkezlerinde, ciddi hava kirliliğine neden olan önemli kaynaklardan birisi olduğunu belirterek, araç sahiplerini egzoz gazı emisyon ölçümlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

OsmaniyeÇevre ve Şehircilik İl MüdürüAbdulvahap Güven, motorlu taşıtların, özellikle şehir merkezlerinde, ciddi hava kirliliğine neden olan önemli kaynaklardan birisi olduğunu belirterek, araç sahiplerini egzoz gazıemisyon ölçümlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Müdür Güven, sayıları sürekli artış gösteren trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak, ölçümler yaparak kontrol etmek amacıyla Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliğinin 1 ocak itibariyle yürürlüğe girdiğini söyledi. 

Bu tarih itibariyle taşıtların egzoz gazı emisyon ölçümlerinin Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini ve taşıt sahiplerine ölçüm raporu verileceğini bildiren Güven, "Taşıt sahibi, ölçüm raporunu taşıtında bulundurmak ve istenildiğinde denetim yetkilisine ibraz etmek zorundadır. Taşıt sahibi, taşıtının egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmış olduğu tarihi ve geçerlilik süresini e-devlet üzerinden takip edebilecektir.

Taşıt sahipliğinin değişmesi durumunda egzoz gazı emisyon ölçümünün geçerlilik süresi değişmez. Ancak taşıtın plakasının değiştirildiği durumda taşıtın eski ve yeni plakasına ait motorlu araç trafik belgelerinin ve noter satış belgesinin fotokopisi ile birlikte il müdürlüğüne müracaat edilir. Bu belgelerin ibraz edilememesi veya taşıt sahibinin talebi halinde ölçüm yenilenecektir.

Egzoz gazı emisyon ölçüm süresi dolmamış olsa bile kaza, değişiklik, tadilat ve benzeri nedenlerle taşıt muayenesinin yenilenmesinin zorunlu olduğu durumlarda egzoz gazı emisyon ölçümleri de yenilenecektir.  

Taşıtların egzoz gazı emisyon ölçümünün yapılıp yapılmadığının denetimi, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi üzerinden sorgulanarak veya denetimlerde egzoz gazı emisyon ölçüm raporunun ibrazı ile gerçekleştirilecektir" dedi.

Müdür Güven, Çevre Kanunu’nun ilgili maddesi, idari yaptırım kararının süre verilmeksizin uygulanmasını gerektirdiğinden taşıt sahiplerinin mağdur olmamaları için egzoz gazı emisyon ölçümlerini yaptırmaları ve kendilerine verilecek ölçüm raporunu yanlarında bulundurmalarının gerekmekte olduğun sözlerine ekledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar