25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.6161
EURO35.0496
ALTIN2430.3

Ankara’daki Osmaniyeliler İftarda Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara’daki Osmaniyeliler İftarda Buluştu
Abone ol
Ankara'da yaşayan Osmaniyeliler iftar yemeğinde bir araya geldi.
Ankara'da yaşayan Osmaniyeliler iftar yemeğinde bir araya geldi.


Osmaniyeliler Derneği(ODER) ve Kadirli Eğitim Ve Kültür Vakfı'nın (KAVAK) organize ettiği iftar programı, Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde yapıldı.


Yemeğe; tanınmış bir çok Osmaniyelinin yanısıra, çok sayıda davetli katıldı.





TÜİK verilerine göre Ankara'da 12 Bin Osmaniyeli yaşıyor.


Sunuculuğunu Ahmet Selçuk Durmuşoğlu'nun yaptığı programın açılış konuşmasını ODER Genel Başkanı Selami Gül yaptı.


Derneğin faaliyetleri amacı ve etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Gül, Osmaniyeli hemşehrilerinden dernek çalışmalarıyla ilgili destek istedi.





"HEMŞEHRİ DAYANIŞMASI KARADENİZLİLERİN TEKELİNDE DEĞİL"
ODER'in Osmaniyeliler arasındaki birlik ve baraberliği sağlamak için çalışmalar yürttüğünü kaydeden Gül "Birlik ve beraberliğimizi bugün olduğu gibi her zaman sağlayabilirsek, inşaallah hemşeri dayanışmasının karadenizlilerin tekelinde olmadığını herkese göstermiş oluruz" dedi.


ODER Başkanı Selami Gül derneklerinin illerine yakışır bir düzeyde sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen, katma değer sağlayacak projeler üreten, üniversitede okuyan ve Osmaniyenin geleceği olan öğrencilere burs vermeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olmayı kendine misyon edindiğini dile getirdi.





Karabük ve Konya'da dernek olarak örgütlendiklerin belirten Gül bu illerin dışında, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli ve İstanbulda da teşkilatlanma çalışmaları devam ettiğini aktardı.


KAVAK Başkanı Adnan Sarıdoğan ise Ankara'da okuyan öğrencilere burs vermek amacıyla hemşehrilerinin zekat ve fitrelerini derneğe vermeleri çağrısında bulundu. Sıcak bir ortamda geçen iftar programında bir konuşma yapan CHPli Faruk Loğoğlu programı hazırlayan dernek başkanı ve yetkililerine teşekkür ederek "Hemşehrilerimle bir araya gelmekten çok mutluyum" dedi.





Kadirli ve Osmaniye'nin okuma yazma oranının çok yüksek olduğunun altını çizen Loğoğlu, bundan çok memnun olduğunu ve gurur duyduğunun belirtti.





Geleneksel İftar buluşmasına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, TBMM Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu, Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Mehmet Kürtül, Eski Milletvekili Hakan Coşkun, Çankaya Belediyesi Meclis Başkan Vekili, FİFA Kokartlı eski Hakem Selçuk Dereli, Altındağ Belediye Başkan Yardımcıları Saim Parlak ve Yunus Keleş, Merkez Valisi Zeki Şanal ve Abdulkadir Sarı, TBMM Strateji Geliştirme Başkanı Naim Çoban, Osmaniye Eski Belediye Başkanı Davut Çuhadar, ODER Onursal Başkanı TBMM Bürokratı Doç. Dr. Şeref İba, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Turan Güven, Prof. Dr. Mustafa Yel, Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. İrfan Peksoy, Prof Dr. Elif Loğoğlu, Doç. Dr. Güray Kırpık, Doç. Dr. Türker Topalhan, TKİ Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Alper, Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Çoban, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Bilal Curabaz, Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanığı Daire Başkanı Selim Coşkun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Kamil İspir, Ankara Cumhuriyet Savcıları Kemal Çetin, Savcı Bülent Savtok, Savcı Ahmet Gül, Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Abdurrahman Köroğlu, Andırınlılar Derneği Başkanı Mustafa Keleş, Kamu Kalite Derneği Başkanı Ramazan Püsküllü, Natik Poyraz, Mehmet Ünlü, Abdullah Güçlü, ODER eski Başkanı Mimar Mustafa Çiçekli, TRT1 Yayın sorumlusu Serkan Talan ve çok sayıda Osmaniyeli katıldı.


Yemek sonrası katılımcılar birbiriyle sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar