19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Ankaradaki Kadirlililer İftarda Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankaradaki Kadirlililer İftarda Buluştu
Abone ol
Ankara'da yaşayan Kadirlililer iftar yemeğinde bir araya geldi. Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) ’ın düzenlediği “Geleneksel İftar Buluşması” Beşevler’deki Ankara Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşti.
Ankara'da yaşayan Kadirlililer iftar yemeğinde bir araya geldi. Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) ’ın düzenlediği “Geleneksel İftar Buluşması” Beşevler’deki Ankara Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşti.

Sunuculuğunu KAVAK Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Tufan ’ın yaptığı programda, katılımcılara vakıf hakkında bilgi verildi. Kürsüye ilk olarak KAVAK Genel Başkanı Sağlık Başmüfettişi Ömer Yürekli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nuh Kurmuş, Doç. Dr. Alper Dilli, Hakkı Vayısoğlu, Ahmet Emre Topbaş ve Selami Gül çağrıldı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Ömer Yürekli, iftara katılanlara  teşekkür etti. Vakıf hakkında bilgi veren Yürekli, Nisan ayında yapılan genel kurulu ile yeni bir yönetim kurulu oluştuğunu ve yönetim kurulunun gençleştirildiğini söyledi.

“FİTRE VE ZEKATLARINIZI VAKFIMIZA BAĞIŞLAYIN”

Ankara'da okuyan öğrencilere vakıf bütçesi çerçevesinde burs verdiklerini belirten Yürekli, Kadirli’nin geleceği Üniversitelilerimize burs vermek amacıyla hemşehrilerinin zekat ve fitrelerini vakfa vermeleri çağrısında bulundu.

Daha sonra kürsüye davet edilen Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, böyle güzel bir programda Kadirlili hemşerileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Vakıf çalışmalarının siyaset üstü bir zeminde ele alınması gerektiğinin altını çizen Ersoy, elinden geldiğince vakıf çalışmalarına destek olacağını söyledi.
 
KAVAK Yönetiminde görev yapmış Başkanlar adına bir konuşma yapan Prof. Dr. Turan GÜVEN, Dünyada yaşanan savaş ve kavgalardan çok üzüntü duyduğunu, soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın gördüğü zulümler karşısında Ülke olarak acılar duyduğunu kaydetti.

Kürsüye son olarak çıkan KAVAK Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatma Eğritaş yeni kurulan bir topluluk olduklarını, kısa sürede Kadirlili üniversiteliler arasında kaynaşma sağlandığını, yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte Kadirliyi en iyi şekilde temsil edecek etkinlikler yapmak istediklerini söyledi.
 
KAVAK Öğrenci Topluluğu olarak kurulma süreci çok kısa olmasına karşı yeni dönemde Mersin ve İstanbulda da Topluluğun Şubelerini kurmak istediklerini belirten EĞRİTAŞ, bu süreçte Hemşerilerimizi Topluluğa destek olmaya davet etti.

Yemeğe, eski ve yeni milletvekilleri, bürokrat ve akademisyenler ile birlikte 135 Kadirli sevdalısı katıldı.

Geleneksel iftar buluşmasına;Osmaniye eski Milletvekili Hakan Coşkun, Osmaniye Eski Belediye Başkanı Davut Çuhadar, milletvekili adayı Prof. Dr. Elif Loğoğlu, merkez valisi Abdulkadir Sarı, İçişleri Bakanlığı Müşaviri Kamil Sarıaslan, TBMM Strateji Geliştirme Başkanı Naim Çoban, Gazi Üniversitesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Güray Kırpık, Altındağ Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kangırtay, TBMM Bürokratı Doç. Dr. Şeref İba, TKİ Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Alper, MHP Genel Başkanı Özel Kalem Müdürü Akın Yavuz, TÜRKAV Genel Başkanı İbrahim Vatansever, Orman Genel Müdür Yardımcısı Halil Coşkun, EGM Trafik Eğitim Daire Başkanı Yusuf Avan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Kamil İspir, Prof. Dr. Mustafa Yel, Ahmet Refik Biçer, Adnan Sarıdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ’nun yeni seçilen milletvekilleri için verdiği İftar yemeğine katılmak durumunda kalması dolayısıyla, programında değişiklik yapmak zorunda kalan ve bu nedenle iftar programına katılamayan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ‘nun telgraf mesajı gönderdiği yemeğe ayrıca Andırınlılar Derneği Başkanı Mustafa Keleş ve Osmaniyeliler Derneği Başkanı Talip Ersoy da katıldı. Yemek sonrası Osmaniyeliler birbiriyle sohbet ederek hasret giderdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar