19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5931
EURO34.7073
ALTIN2524.9

Ankara’da aşurede buluştular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara’da aşurede buluştular
Abone ol
ANKARA’da faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Osmaniyeliler Derneği (ODER) üyeleri, 3’üncü Geleneksel Aşure gününde bir araya geldi.
ANKARA’da faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Osmaniyeliler Derneği (ODER) üyeleri, 3’üncü Geleneksel Aşure gününde bir araya geldi.

Aşure sonrası kendisi de Osmaniyeli olan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Güven katılımcılara bir seminer verdi.

Kızılay’daki dernek binasında gerçekleştirilen etkinlikte Biyoloji bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Güven “Yeni Dünya Düzeni ve Yaşadığımız İdrak Gecikmeleri” adlı bir söyleşi yaptı.

Açılış konuşmasını yapan ODER öğrenci topluluğu Başkanı Hakan Akbörk, katılımcılara teşekkür ederken; ODER Başkanı Selami Gül bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri geleneksel aşure günü etkinliğinde hemşerileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Hemşerilerinden gelen talepler çerçevesinde seminerlerin devam edeceğini aktaran Gül, aşure hazırlatarak hemşerilerine ikram eden Fatih Mehmet Kaya'ya teşekkür etti.

Etkinliğe TBMM Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gül, Kadirliler Vakfı Başkanı Nuh Kurmuş, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

ASKERİ DARBELER YÜZÜNDEN DÜNYAYI TAKİP EDEMEDİK
Katılımcılara aşurelerin dağıtılması sonrasında Güven, slayt eşliğinde söyleşisine başladı. Süreçlere etki etmeyenlerin sonuçları izleyeceğini söyleyen Turan Güven, dünyadaki birçok olayın küresel güçlerin etkisiyle ortaya çıktığını kaydetti. Dünyadaki teknolojik gelişmeleri Türkiye'nin izlediğini belirten Güven bunun sebebini askeri darbelere bağladı. 1960, 1980 askeri darbesi, 1997'deki post modern askeri darbesi ile 27 Nisan e muhtırasını darbelere örnek gösteren Turan Güven, askeri müdahalelerin ülkeyi 20-30 yıl geriye götürdüğünü söyledi.

Yeni Dünya Düzeninin 2001'deki ikiz kulelerin yıkılmasıyla başladığını belirten Güven bu dönemin dünyada milat olduğunu belirtti. ABD'de yaşayan öğretim üyesi Oktay Sinanoğlu ile yaşadığı bir anıyı paylaşan Güven şunları söyledi: “Sinanoğlu ikiz kuleler patlamadan 1 ay kadar önce Gazi Üniversitesi'nde beni ziyarete geldi. Dünya'da çok önemli bir olay olacak dedi. Çünkü o ABD'de yaşadığı için birçok olaya vakıftı. O zaman söylediklerinden bir şey anlamamıştım. İkiz kulelerin yıkılması sonrası Sinanoğlu'nun dediklerini daha iyi anladım. Kuleler yıkılınca ABD ve bazı küresel güçler harekete geçerek dünyayı yeniden şekillendirmeye başladılar”

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Turan Güven, dünyadaki gelişmeleri izlemekle büyük devlet olunamayacağının altını çizerek, Türkiye'nin süreçlerin içinde yer almasını ve her türlü gelişmeyi yakından takip etmesi gerektiğini kaydetti.

Söyleşi sonrasında Güven, başkanı da olduğu Selçuklu Vakfı tarafından çıkarılan "Statükodan Değişime Milliyetçilik Ufku" adlı kitabı imzaladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar