29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

Andırınlılar “Tirşik Festivali”nde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Andırınlılar “Tirşik Festivali”nde buluştu
Abone ol
Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “7.’nci Tirşik festivali”ni gerçekleştirdi.
Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “7.’nci Tirşik festivali”ni gerçekleştirdi.

Osmaniye merkez kapalı Salı pazarın düzenlenen  “Tirşik festivali” Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kur’an tilavetinin ardından Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Temiz, açılış konuşmasına,  Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile ilgili bilgiler vererek başladı. Dernek Başkanı Temiz konuşmasında;  “Kuruluş tarihi 1300 yılına kadar dayanan Andırın ilçemiz adını Yavuz Sultan Selim’in 1514 yılında ilçemiz gençlerini Mekteb-i Enderun’a öğrenci olarak alması ve bu öğrencilere Enderunlu denildiği, buna izafeten yerleşim yerine de Enderun denildiği, daha sonra ismi Andıran ve son şekliyle Andırın olarak söylendiği bilinmektedir. Kurtuluş Savaşı’nda da Andırınlı Kuvayi Milliye birlikleri, Andırın ile birlikte Kadirli, Haruniye, Osmaniye ve Kozan’ın kurtuluş hareketinin öncüsü olmuşlardır. Ruhları şad olsun. Andırın ilçemiz ayrıca Karadeniz ve İç Anadolu bölgemizden Akdeniz bölgesine geçişi sağlayan yol ve haberleşme kaleleri ile tarihi İpek Yolu bağlantısını sağlayan stratejik geçiş yolu önemine sahiptir” dedi.



Programa katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kadir Saltalı da Tirşik ile ilgili bilgiler verdi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, başka illerin kentte dernekleşmesinin önemine değinerek, bu derneklerin aynı zamanda Osmaniye’ye önemli katkıda bulunduklarını söyledi.

Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu’de etkinlikte birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından açık artırma ile “Tirşik festivali ağası” belirlendi.

İşadamı Bahtiyar Nacar, 7. Tirşik festivalinin ağası seçildi.

Davetlilere tirşik, bulgur pilavı ve tatlı ikramları yapılması ile etkinlik devem etti.

Osmaniye belediyesi Mehter takımının ardından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Etkinlikte Neslihan Baltacı ile Ertuğrul İmami türküleriyle davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Tirşik Festivali etkinliğine; Vali Kerem Al, Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan,  Andırın Cumhuriyet Savcısı Emrah Keleş, Osmaniye İl Emniyet müdürü Nurettin Gökduman, Siyasi parti ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar