24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5918
EURO34.9384
ALTIN2430.7

Andırınlılar Derneği’nde “Tirşik ve Pilav” İkramı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Andırınlılar Derneği’nde “Tirşik ve Pilav” İkramı
Abone ol
Osmaniye Andırınlılar derneği Yönetimi tarafından davetlilere tirşik ikramında bulunuldu.
Osmaniye Andırınlılar derneği Yönetimi tarafından davetlilere tirşik ikramında bulunuldu.

Dernek binasında gerçekleşen programda konuşan Dernek Başkanı Hamza Tor, geleneksel olarak her yıl yaptıkları ‘tirşik ’ etkinliğinden söz etti.

Tor, Karadenizi Akdeniz’e bağlayan yolun Göksun ilçesi yakınlarına geldiğini anımsatarak, bu yolun Andırın ilçesinden geçmesinin sağlanmasını istediklerini belirtti.

İskenderun körfezine gelecek olan yolun Andırın ve Osmaniye’den geçmesi mücadelesini verdiklerini belirter Tor; “Andırınlılar Demeği olarak gücümüzü memleketimiz olan Osmaniye için nasıl faydalı olacaksa o şekilde kullanmak isteriz.


Demeğimizin (Osmaniye ve çevresinde yaşayan Andırınlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Demeği) adından da anlaşılacağı gibi Andırınlılar olarak sadece düğün ve cenazelerde bir araya gelmek değil, ortak bileşenlerimizin de birleştiği noktalarda bir araya gelerek gücümüzü göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Andırın ilçemizin ekonomik yönden geri kalmasındaki temel unsur siyasi gücünün olmamasıdır. Andırın nüfusunun %20’si ilçe sınırları içerisinde yaşarken geriye kalan %80’ni ise Çukurova bölgesinde ve ağırlıklı olarak Osmaniye il sınırları içerisinde yaşamaktadır.

Bu güç birleştirildiği zaman hem Osmaniye’ye hem de ilçemiz olan Andırın’a daha iyi hizmetler yapacağına inanmaktayız. Andırın doğal kaynakları ve yer altı zenginlikleri bu güne kadar değerlendirilememiştir. Değerlendirilen kısımları ise şahıs bazında olmuş ve şahıslara hizmet etmiştir ve halen etmeye devam etmektedir.

Genel anlam da ve tüm ilçeye fayda sağlamamıştır, temsil gücümüz yeterli şekilde olmadığından dolayı devlet yönetiminin hassas noktalarında bulunan hemşehrilerimize yeteri kadar sahip çıkılamamıştır. Bundan dolayı performanslarını yeteri kadar ortaya koyamamaktadırlar.

Özellikle çok başarılı bir bürokrat hemşehrimiz bir Bakanlığın yetkili birisinden Andırın bir sorununu çözmek için randevu talep ederek gitmesine rağmen ilgili yaptırım gücü sahibi kişi zamanım yok diyerek geri çevirniştir. Sizler ne kadar Osmaniyeli iseniz bizde o kadar Osmaniyeliyiz. Biz ne kadar Andırınlı isek siz de o kadar Andırınlısınız. Kışın Osmaniye yazın ise Andırınlıyız. Fiziki olarak birleşme zamanı gelmiştir.”dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tırşik ve bulgur pilavı ikramında bulunuldu.

Tirşik ikramı etkinliğine; İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çetin, Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, Orman ve Su işleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, CHP Osmaniye milletvekili Adayı Nihat Çerçi, OGC Başkanı Gökhan Erkmen, basın mensupları ile dernek üyeleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar