18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5256
EURO34.7686
ALTIN2490.8

Andırınlılar Derneği Öğretmenler Günü’nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Andırınlılar Derneği Öğretmenler Günü’nü kutladı
Abone ol
Osmaniye’de faaliyet gösteren Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla özel program düzenlendi.
Osmaniye’de faaliyet gösteren Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla özel program düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Yunus Temiz; “Böyle anlamlı bir günde derneğimizde buluşmamızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü 1928 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mektepler Başkanlığı’nı kabul etmesi ile başlamıştır. Bundan da Büyük Önder Atatürk’ün öğretmenlere ne kadar değer verdiğini göstermektedir. Meyve almak için önce ağacı dikip yetiştirmek lazım. İşte öğretmenlerimiz de binlerce meyve verecek ağaç yetiştirmektedir.

Bundan dolayı bütün öğretmenlerimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, öğretmenler için düzenlenen özel programdan dolayı dernek yönetimine teşekkür etti. Çelik, “Öncelikle burada olan veya olmayan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Andırınlılar Derneği’nin de böyle bir program yapması bizim çok manidar oldu. Dünyada insan eğitmek, insanın hayatına yön vermek ve bütün bunlarda bir parça da olsa emeği olmak, böyle bir mesleğe mensup olmak, elbette ki onur verici bir durumdur.

Allah da bizlere bunu nasip etti. Bundan dolayı Allah’a çok şükrediyorum. Diğer yandan bu mesleğin verdiği bir sorumluluk var. Herşey bildiğiniz gibi zıddıyla daimdir. Bir yerde nimet varsa, orada külfet de vardır. Bir yerde taltif varsa, bunun sorumluluğu da vardır. Ben bütün öğretmen arkadaşlarımızın bu sorumluluklarının bilinci içerisinde olduğunu yada olması gerektiğini söylüyorum. Tabi öğretmenlik mesleğini anlatmak için kelimeler yetmez. Çok geniş bir felsefesi, yelpazesi vardır.

İlkokulda burnu akan çocuğun burnunu silen bir öğretmen, öğrencilerine kendi evladı gibi his duyabilen bir meslektir öğretmenlik. Ayrıca öğretmenliğin emekliliği de olmaz. Öğretmenlik bırakılmaz, istifa edilmez. Bir kere bu mesleğe başladın mı, artık bütün hayatın boyunca öğretmensindir. Ben bu vesileyle bir kez daha bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” diye konuştu.

Diğer yandan programa katılan Dernek eski Başkanı ve aynı zamanda emekli bir eğitimci olan Mahmut Gök, Kendisi de Andırınlı olan AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, geçtiğimiz seçimde milletvekili adayı olan eğitimci Nihat çerçi de yaptıkları konuşmalarda öğretmenlerin gününü kutladılar ve programı düzenleyenlere teşekkür ettiler. Gecede Andırınlı Ozan Kamber Şahin de sazı ve sözü ile öğretmenlere methiyeler düzdü.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar