29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

Ambalajlı su nakilleri ve satış yerleri uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ambalajlı su nakilleri ve satış yerleri uyarısı
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su nakil araçlarını5n tabi olacağı usul ve esaslar hakkında uyarıda bulundu.
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su nakil araçlarının tabi olacağı usul ve esaslar hakkında uyarıda bulundu.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Alper Latif Boz olayla ilgili yaptığı yazılı “İlimizde bulunan kaynak suyu üretim tesisleri Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz tarafından 17/02/2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik kapsamında denetimleri yapılmakta olup, üretimi yapılan suların periyodik analizleri yetkili laboratuarlarda yaptırılarak analiz sonuçları takip edilmektedir. 

Üretim bazında denetlenen su üretim tesisleri gibi satış noktalarının da piyasa gözetimi ve denetimleri yine Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle Ambalajlı Su Satış Yerleri ve Nakil Araçlarının standartları belirtilerek  "Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ"i 20 Ağustos 2014 tarih ve 29094 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Tebliğde belirtilen esaslara uygun olarak su satış yeri açmak isteyen ve su satış ve naklinde araç kullanmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler Müdürlükten izin almak zorundadır.
Bu tebliğ hükümlerince 26/02/2015 tarihinden 01/07/2015 tarihine kadar alınabilmesine müsaade edilmiştir.

01 Temmuz 2015 tarihinden sonra izin almayan ve Tebliğde belirtilen hükümlere aykırı hareket edenler hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda öngörülen kapatma ve 14.649.- (ondörtbinaltıyüzkırkdokuz) TL idari para cezai müeyyideleri uygulanacağından dolayı faaliyet gösteren ilgili esnaflarımızın yasal işleme maruz kalmamaları için kendilerine yapılan uyarıları dikkate alarak ruhsat ve izinlerini ivedilikle almaları ve izinsiz satış yapmamaları, yeni su satış yeri açacak esnaflarımızın da ilgili izinleri almadan faaliyete geçmemeleri gerekmektedir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar